Találat a #Étel-ital, #Hulladék, #Hús, vegetáriánus címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Soha olyan jóízűen nem ittam sört előtte
A kézműves sörök között létezik egy, amelyik különlegesebb a különlegesnél. A SHARE közösségi sör, a társadalmi felelősségvállalásért jött létre. Egyik alapítóval, Alvégi Lócival beszélgettünk az indulásról, jelenről és jövőről.
KONYHA ÉS KERT
„Has, alkoss, gyarapíts!” – a fenntartható élelmezésről diákoknak és tanároknak
Mikor és milyen módszerekkel érdemes az élelmezéssel, a lokális és globális összefüggésekkel, a fenntarthatósággal, kapcsolatos iskolai szemléletformálást megkezdeni? Van-e rá esély, hogy a diákok jó gyakorlatokkal, fenntartható megoldásokkal találkozzanak? Az EAThink 2015 projekt és az Anthropolis Egyesület könyvet adott ki a témában, amely hasznos segítség lehet tanároknak és diákoknak egyaránt.
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Akiket tönkre tesz az olasz paradicsom
- #Emberi jogok, esélyegyenlőség
- #Étel-ital
- #Foglalkoztatás, gyerekmunka, sweatshopok
- #Zöldség-gyümölcs
A paradicsomtermesztést Olaszországban javarészt a modernkori rabszolgaság működteti. A munkások – fiatal férfiak Afrikából, több gyermekes anyák Romániából – az emberkereskedelem áldozatai. Számukra, bármennyire is megbánták, hogy odamentek, nincs visszaút, jelenük embertelen, a jövőjük kilátástalan.
DIVAT, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
A biotermesztés a munkásoknak is jobb nem csak a fogyasztónak
Az iparszerű növénytermesztés egyik alappillére a növényvédő szerek széleskörű használata, ami komoly veszélyforrást jelent az ott dolgozókra. Egy nemzetközi kutatás feltárta a „hagyományos” és a bio banánültetvényeken dolgozók egészségügyi helyzetét. Íme az eredmények.
KONYHA ÉS KERT
Méltányos gyümölcsöt kampány: Mit értünk el egy év alatt?
A Méltányos gyümölcsöt kampányban azon dolgozunk több európai és nemzetközi partnerrel, hogy javítsuk az élelmiszer ellátási lánc végén elhelyezkedő beszállítók és ültetvényen dolgozók életét. Kampányoltunk, leveleket írtunk, politikusokkal tárgyaltunk, de mindez mire volt jó?
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Az a jó öko termék, amely legalább olyan jól használható, mint a hagyományos társai
Alternatív háztartási ökoboltnak nevezik magukat, de ennél sokkal több a jövőre 10. szülinapját ünneplő Zöldbolt.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Teszteld magad – nem csak borrajongóknak!
A bortermelés nagy üzlet szerte a világon. A kommersz borok mellett egyre növekvő szegmenst jelentenek a bio és a Fairtrade borok. Nézd meg a TVE borkvízét, és tudj meg minél többet az alternatív bortermelésről.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Csendes Art N Craft: hazai portékák kincsesbányája
Az eredetileg Pesti Szatócs néven induló mesebeli boltocska egyedi színfoltja a Károlyi-kert környékének. A különleges kerámiák, használati tárgyak rajongóinak erősen ajánlott legalább egyszer ellátogatni ide.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Az etikus bor Dél-Afrikából folyik
- #Emberi jogok, esélyegyenlőség
- #Étel-ital
- #Kereskedelem, Fair Trade
- #Természetvédelem, biodiverzitás
A Fairtrade logót leginkább a csokoládén, kávén és kakaón látjuk, pedig a védjegy több mint 35 ezer féle termékre kerül rá évente. Boros palackokra is. A világ legnagyobb Fairtrade bor termelője Dél-Afrika.
KONYHA ÉS KERT
A Fairtrade minőségben is megállja a helyét
Egyre többet költünk Magyarországon is Fairtrade, azaz méltányos kereskedelemből származó termékekre. Ezzel nem csak az ültetvényeken dolgozók életét javítjuk, hanem a sajátunkat is, hiszen a Fairtrade termékek minőségben is az élen járnak.