Találat a #Emberi jogok, esélyegyenlőség, #Ital, #multik címkére
Cikkek rendezése
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Az egyetlen hajléktalan opera
Idén három előadást tartanak a 2015-ben nagy sikerrel bemutatott hajléktalanoperából áprilisban, májusban és júniusban Budapesten. Ha szereted a zenét, és egyúttal szívesen segítesz egy jó ügyet, akkor ez a program neked való.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Szédülés, vetélés, rák – a mérgezés jelei a banánföldeken
A bio és fairtrade minősítésű banánok olyan ültetvényekről érkeznek, ahol a munkások az átlagosnál emberségesebb körülmények között dolgozhatnak. De mi történik ott, ahol a munkásokat nem védik a fenti minősítések által megkövetelt feltételek?
BABA-MAMA, BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Gyerekkönyvek karácsonyra környezetvédelemről, tabu témákról
Egy-egy jól megválasztott mesekönyv nyitottá teheti a csemetéinket, és segít elindítani a párbeszédet a szülő és gyerek között, akár tabu témákról is: környezet- és természetvédelem, jó és rossz, élet és halál, másság elfogadása. Idén is összeszedtünk néhány könyvet, amelyek nekünk tetszettek.
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Hogy készül a cipőd? A munkásokra leselkedő veszélyek
Csak Santa Croce-ban, az olaszországi bőrfeldolgozó ipar egyik központjában a foglalkozás miatt kialakuló mozgás- és légzésszervi betegségek száma 7 év alatt majdnem elérte az ötszázat. Cikksorozatunk 4. része arra világít rá, hogy milyen árat fizetnek a munkások egy divatos cipőért.
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Hogy készül a cipőd? – Záptojás és halál szaga
Az olasz bőrfeldolgozó ipari munkások jelentős része bejelentés nélkül dolgozik. Ez maga után vonja azt is, hogy baleset, betegség vagy nyugdíjazás esetén teljesen kiszolgáltatottakká válnak. Cikksorozatunk 3. részében az előbbi kérdést járjuk körbe.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Hogy készül a cipőd? Legelők az erdők helyén
Brazíliai esőerdők helyén létesített legelők, kizsákmányolt szenegáli vendégmunkások a délolasz üzemekben – csak néhány a cipőiparhoz köthető megdöbbentő tényekből. Cikksorozatunk 2. részében az amazonasi esőerdők helyére és a délolasz cserzőüzemekbe kalauzoljuk el az olvasót.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
BK Rot, a zöld és szociális komposzt biznisz
Egy egyedi üzleti modell, amelyben komposztot termelnek, valamint közösséget és munkahelyet hoznak létre Brooklyn egy lepukkant városrészében.
KONYHA ÉS KERT
Tűzcsapból ivókút: Ivócsap Projekt
A nyári hőségben legyen nálad kulacs, és töltsd újra! Kipróbáltuk az ivócsapokat.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
A Fair Trade mozgalmak története
A méltányos kereskedelmi alapelveket hirdető és gyakorló Fair Trade mozgalom több, mint fél évszázados múltra tekint vissza.
KONYHA ÉS KERT
Termékteszt: narancslé
A Tudatos Vásárlók Egyesülete 16 féle narancslevet tesztelt laboratóriumban. Arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyi C-vitamint tartalmaznak, mennyire környezetbarát a csomagolásuk és milyen a vásárlói tájékoztatás a címkén. Az eredmények most is meglepőek, főleg a mért legmagasabb C-vitamin tartalom tekintetében.