Találat a #Emberi jogok, esélyegyenlőség, #Gazdasági egyenlőtlenségek, #Nagylátószög, #Zöldség-gyümölcs címkére
Cikkek rendezése
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Zöld Almárium – a gondoskodás íze
A Zöld Almárium közösségi gazdasága a zöldségkosarak mellett rendszeresen szállít fürjtojást és feldolgozott termékeket a tagoknak, és szárnyas- vagy sertéstagságra is elő lehet náluk fizetni. Klári és Björn 2012-ben kezdett gazdálkodni, tavaly már 20 családot láttak el.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Világmárkákat is gyártanak műanyag hulladékból
Műanyag szandálból, locsolókannából, sportcipőből, gumiabroncsból vagy óceáni műanyagból is készülnek már különböző háztartási eszközök. Bár a legtöbb esetben még csak a termékhez használt műanyag harmada származik hulladékból, vannak már előremutató próbálkozások.
BOLYGÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Az EU harcot hirdetett a műanyaghulladék ellen
Brüsszel friss műanyag-stratégiájának célja, hogy 2030-ra teljesen eltűnjön a nem lebomló, egyszer használatos műanyaghulladék Európából.
KONYHA ÉS KERT
7 dolog a paradicsomról
Nemsokára faljuk majd nyersen, salátában vagy csak úgy, magában, addig leginkább szószként vagy aszalva. Már nincs messze, hogy beleharapj az idei első pirosló lédús paradicsomba, addig pedig olvass néhány érdekességet az aztékok aranyalmájáról! Ha pedig sajátot szeretnél, már kezdheted is a magok beszerzését.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
A legkisebb közösségi gazdaság Magyarországon – B10 Művek
A B10 Művek az egyik legújabb hazai közösségi gazdaság. A fiatal pár, Végh Árpád és Gyugos Mónika a budapesti nyüzsgést hátrahagyva vágott bele a biogazdálkodásba, és kezdett új életet a lovasberényi Szőlőhegy lankáin.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Édes-keserű tények a cukorról
Az évi 175 millió tonna cukor előállításának a legfőbb alapanyaga a cukornád, amelyet a cukorrépa követ a második helyen. A cukornád jelentős részét a fejlődő térségek gazdálkodói termesztik. Tények, érdekességek, amit nem gondoltál volna a cukorról.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
3 alapanyag – 10 okosság
- #Étel-ital
- #Helyi élelmiszer
- #Hús, vegetáriánus
- #Kereskedelem, Fair Trade
- #Szupermarket, piac, kisbolt
- #Zöldség-gyümölcs
Melyik a legjobb liszt? És melyik mire való? Melyek a legjobb pesti pékségek? Hol terem a magyar rizs? Találtunk-e szennyeződést a boltokban kapható rizsekben? Most tíz pontban tesztelheted, mi maradt meg és mi maradt ki abból, amit a lisztről, rizsről és a hüvelyesekről a Tudatos Vásárlón olvashattál.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Rizs – több mint nyolcezer éve esszük
Míg Ázsiában már közel 8000 éve a rizs a legfontosabb táplálék, az utóbbi időben az egész világon nagyon népszerűvé vált. Az előrejelzések szerint a hántolt rizs iránti igény 2035-re 25%-kal nő a jelenlegihez képest, a népességnövekedés és a magasabb kalóriabevitel miatt.
KONYHA ÉS KERT
Rizs-kisokos
Vad, hosszú szemű, barna, fekete, előfőzött, Basmati, Jázmin, Arborio. Mitől fényezett a fényezett? Mitől barna a barna? Mi van az A-ban és mi a B-ben? A világ egyik legfontosabb gabonájáról, a rizsről és magyarországi termesztéséről beszélgettünk a legnagyobb hazai termelővel. Mert van olyan, hogy hazai rizs, ráadásul bio minőségben is.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Felejtsd el a szuperkaját!
- #betegség
- #Egészség
- #életmód
- #Étel-ital
- #Fogyasztás
- #fogyasztás pszichológiája
- #gyógyulás
- #Helyi élelmiszer
- #Zöldség-gyümölcs
Miért hisszük el boldogan, hogy egy egzotikus bogyó, azték mag vagy ázsiai gyökér fog megmenteni a betegségektől? Miért jó, és miért baj, hogy manapság a pacal vagy a karalábé helyett épp az avokádó, a chia vagy a quinoa a trendi?