fbpx

| Tudatos Vásárló

7 dolog a paradicsomról

Nemsokára faljuk majd nyersen, salátában vagy csak úgy, magában, addig leginkább szószként vagy aszalva. Már nincs messze, hogy beleharapj az idei első pirosló lédús paradicsomba, addig pedig olvass néhány érdekességet az aztékok aranyalmájáról! Ha pedig sajátot szeretnél, már kezdheted is a magok beszerzését.

Balkonkertészkedés: az alapok
Erkélyen, ablakban, szobában, paradicsomot bárhol termeszthetsz. Már kezheted is a tervezgetést! 

Ehető a balkon-paradicsom?
Mennyire szennyezettek a városban termesztett zöldségek és gyümölcsök?

A paradicsomból már a Komumbusz előtti időkben, az aztékok és más közép-amerikai népek is készítettek szószokat, elsősorban chilipaprikával és őrölt tökmaggal fűszerezve. Ma a paradicsom a világ egyik legkedveltebb élelmiszere, a Föld szinte minden konyhájában használják valamilyen formájában.

A tároláshoz egy valami mindenképp megjegyezendő: a paradicsom a hűtőben tartva veszít ízéből és feszességéből, ezért a konyhapulton vagy a kamrában tartsuk!

 

 

    Ezt a projektet az Európai Unió finanszírozza.

 

 

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás