fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

7 dolog a paradicsomról

| Tudatos Vásárló

Nemsokára faljuk majd nyersen, salátában vagy csak úgy, magában, addig leginkább szószként vagy aszalva. Már nincs messze, hogy beleharapj az idei első pirosló lédús paradicsomba, addig pedig olvass néhány érdekességet az aztékok aranyalmájáról! Ha pedig sajátot szeretnél, már kezdheted is a magok beszerzését.

Balkonkertészkedés: az alapok
Erkélyen, ablakban, szobában, paradicsomot bárhol termeszthetsz. Már kezheted is a tervezgetést! 

Ehető a balkon-paradicsom?
Mennyire szennyezettek a városban termesztett zöldségek és gyümölcsök?

A paradicsomból már a Komumbusz előtti időkben, az aztékok és más közép-amerikai népek is készítettek szószokat, elsősorban chilipaprikával és őrölt tökmaggal fűszerezve. Ma a paradicsom a világ egyik legkedveltebb élelmiszere, a Föld szinte minden konyhájában használják valamilyen formájában.

A tároláshoz egy valami mindenképp megjegyezendő: a paradicsom a hűtőben tartva veszít ízéből és feszességéből, ezért a konyhapulton vagy a kamrában tartsuk!

 

 

    Ezt a projektet az Európai Unió finanszírozza.

 

 

 

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok