Találat a #Emberi jogok, esélyegyenlőség, #Foglalkoztatás, gyerekmunka, sweatshopok címkére
Cikkek rendezése
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Hogy készül a cipőd? – Záptojás és halál szaga
Az olasz bőrfeldolgozó ipari munkások jelentős része bejelentés nélkül dolgozik. Ez maga után vonja azt is, hogy baleset, betegség vagy nyugdíjazás esetén teljesen kiszolgáltatottakká válnak. Cikksorozatunk 3. részében az előbbi kérdést járjuk körbe.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Hogy készül a cipőd? Legelők az erdők helyén
Brazíliai esőerdők helyén létesített legelők, kizsákmányolt szenegáli vendégmunkások a délolasz üzemekben – csak néhány a cipőiparhoz köthető megdöbbentő tényekből. Cikksorozatunk 2. részében az amazonasi esőerdők helyére és a délolasz cserzőüzemekbe kalauzoljuk el az olvasót.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
BK Rot, a zöld és szociális komposzt biznisz
Egy egyedi üzleti modell, amelyben komposztot termelnek, valamint közösséget és munkahelyet hoznak létre Brooklyn egy lepukkant városrészében.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
„Mértani pontossággal egy irányba szórni a tökmagot” – Kockacsoki
Ha a Kockacsokit választjuk, nemcsak minőségi terméket kapunk, hanem elismerjük és támogatjuk az autizmussal élő munkavállalókat, és itt még nem ér véget a történet. Dénesné Spitzer Évával a vállalkozás társalapítójával beszélgettünk.
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Adventi rabszolgavásár országszerte
A Nyíregyházán, Miskolcon, Kecskeméten és Budapesten zajló akció felhívja a figyelmet a modernkori rabszolgaságra. Ma Magyarországon hivatalos becslések szerint 36.000 ember él rabszolgasorban, akiknek a negyede 18 évnél fiatalabb.
BABA-MAMA, BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Gyerekkönyvek környezetvédelemről és a másságról 3-12 éves korig
Egy-egy jól megválasztott mesekönyvvel nyitottá, érzékenyebbé tehetjük csemetéinket olyan témák iránt, mint a környezet- és természetvédelem, vagy a másság elfogadása. 2015-ben és korábban megjelent mesekönyvet ajánlunk.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Értékteremtés a Barát-hegy lábánál
A Miskolc külvárosában lévő majorságban sérült és ép emberek együtt gazdálkodnak. A kecskesajtot, szappant és kézműves termékeket kínáló bolt mellett, erdei iskolával, színes természetismereti programokkal és játszótérrel várják a látogatókat.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Batyu-Téka: étterem, szakkönyvtár és párkereső klub
2014 decemberében nyílt meg Miskolcon a Batyu-Téka Étterem. A vállalkozás funkcióját tekintve, sokkal több mint egyszerű étterem: könyvtár, játszóház és fejlesztő, oktatási, képzési és randi helyszín. A megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató Batyu-Téka vezetőjével, Szabó Boglárkával beszélgettünk.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Bringa, buli, sütés-főzés – közösségben segíteni jó!
Miközben milliók éheznek a fejlődő és fejlett országokban egyaránt, csak az EU-ban előállított élelmiszer harmada a kukában landol. Sokan vannak, akik tesznek ez ellen az egyenlőtlenség ellen. Az Élelmezés Világnapja apropóján összeszedtünk néhány pozitív hazai kezdeményezést, amelyhez lehet csatlakozni.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Ízlelő étterem – A hétköznapok hősei
Segítés, nyitottság és elfogadás! Ezek motiválják a szekszárdi Ízlelő éttermet, ahol fogyatékos emberek biztosítanak éttermi kiszolgálást immár nyolc éve. A visszatérő vendégek igazolják, hogy nem kevés sikerrel.