fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Adventi rabszolgavásár országszerte

| Tudatos Vásárló

A Nyíregyházán, Miskolcon, Kecskeméten és Budapesten zajló akció felhívja a figyelmet a modernkori rabszolgaságra. Ma Magyarországon hivatalos becslések szerint 36.000 ember él rabszolgasorban, akiknek a negyede 18 évnél fiatalabb.

Az Anthropolis Egyesület szervezésében a karácsonyi vásárok közelében tartott performanszon egy váratlanul felbukkanó rabszolgavásár keretében lehet licitálni a rabszolgákat alakító önkéntesekre. A színészek és önkéntesek bevonásával zajló, zavarba ejtő és figyelemfelkeltő akció látványos, rendhagyó program lesz, amelyre mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Helyszínek és időpontok, ahová várják a közönséget a mintegy 20 perces „flash mob”-ra

      

A 2002-ben alapított Anthropolis Antropológiai Közhasznú Egyesület kiemelt céljai a globális egyenlőtlenségek és igazságtalanságok elleni küzdelem és a kritikus globális állampolgári attitűd elfogadtatása. 

2015. december. 19.  

Nyíregyháza 11:00 h – Országzászló tér

Miskolc 14:30 h – Széchenyi István út és Szentpáli utca kereszteződés 

2015. december. 20.

Kecskemét 10:30 h Malom Bevásárlóközpont (Korona utca)

Budapest 14:30-tól – Blaha Lujza tér (Corvin Áruház előtt)

 

Rabszolgatartásban dobogós helyen vagyunk

Az utcai akció célja, hogy provokatív formában hívja fel a figyelmet a rabszolgaság máig létező formáira. Ma Magyarországon hivatalos becslések szerint 36.000 ember él rabszolgasorban, amivel Európában a 3. helyen állunk.

A látencia óriási, a bejelentett esetek száma évente nem éri el a százat. A rabszolgák jelentős része a hazai vagy nemzetközi emberkereskedelem révén válik áldozattá. Az emberkereskedők kihasználják, hogy az áldozatok többsége nagyon nehéz körülmények között él, és akár jelentős kockázatot is hajlandó vállalni a boldogulás reményében.

A hazai kutatások alapján főként prostitúcióban, adósrabszolgaként és szerződéses rabszolgaként élnek az áldozatok, köztük elsősorban nők és gyermekek. Az áldozatok legalább negyede 18 évesnél fiatalabb.

 

Forrás: Anthropolis Egyesület

 

 

Tetszett a cikk? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

   

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

 

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Ne dőlj be a zöldre festési praktikáknak és a hangzatos marketing szövegeknek! Összegyűjtöttünk néhány tipikus ál-zöld állítást, amik mögött a leggyakrabban nem áll valós fenntarthatósági törekvés. Pörgesd végig, kerüld el őket Te is. Nem igazán tiszta számodra, mit tekinthetünk zöldre festésnek? Itt leírtuk, mi az a greenwashing, a zöldre festés, és mi a baj vele?, itt […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok