fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Adventi rabszolgavásár országszerte

A Nyíregyházán, Miskolcon, Kecskeméten és Budapesten zajló akció felhívja a figyelmet a modernkori rabszolgaságra. Ma Magyarországon hivatalos becslések szerint 36.000 ember él rabszolgasorban, akiknek a negyede 18 évnél fiatalabb.

Az Anthropolis Egyesület szervezésében a karácsonyi vásárok közelében tartott performanszon egy váratlanul felbukkanó rabszolgavásár keretében lehet licitálni a rabszolgákat alakító önkéntesekre. A színészek és önkéntesek bevonásával zajló, zavarba ejtő és figyelemfelkeltő akció látványos, rendhagyó program lesz, amelyre mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Helyszínek és időpontok, ahová várják a közönséget a mintegy 20 perces „flash mob”-ra

      

A 2002-ben alapított Anthropolis Antropológiai Közhasznú Egyesület kiemelt céljai a globális egyenlőtlenségek és igazságtalanságok elleni küzdelem és a kritikus globális állampolgári attitűd elfogadtatása. 

2015. december. 19.  

Nyíregyháza 11:00 h – Országzászló tér

Miskolc 14:30 h – Széchenyi István út és Szentpáli utca kereszteződés 

2015. december. 20.

Kecskemét 10:30 h Malom Bevásárlóközpont (Korona utca)

Budapest 14:30-tól – Blaha Lujza tér (Corvin Áruház előtt)

 

Rabszolgatartásban dobogós helyen vagyunk

Az utcai akció célja, hogy provokatív formában hívja fel a figyelmet a rabszolgaság máig létező formáira. Ma Magyarországon hivatalos becslések szerint 36.000 ember él rabszolgasorban, amivel Európában a 3. helyen állunk.

A látencia óriási, a bejelentett esetek száma évente nem éri el a százat. A rabszolgák jelentős része a hazai vagy nemzetközi emberkereskedelem révén válik áldozattá. Az emberkereskedők kihasználják, hogy az áldozatok többsége nagyon nehéz körülmények között él, és akár jelentős kockázatot is hajlandó vállalni a boldogulás reményében.

A hazai kutatások alapján főként prostitúcióban, adósrabszolgaként és szerződéses rabszolgaként élnek az áldozatok, köztük elsősorban nők és gyermekek. Az áldozatok legalább negyede 18 évesnél fiatalabb.

 

Forrás: Anthropolis Egyesület

 

 

Tetszett a cikk? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

   

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

 

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás