Találat a #Emberi jogok, esélyegyenlőség, #Foglalkoztatás, gyerekmunka, sweatshopok, #multik, #Nagylátószög, #Ruházat címkére
Cikkek rendezése
DIVAT, FOGYASZTÓ
Így építs fel egy kapszula ruhatárat
A költség-és időhatékony gardróbépítés trükkje a “kapszula elmélet”, vagyis az egymással jól párosítható ruhatár. Ha egyszer megérted az alapelvét, képes leszel átvenni az irányítást a ruhásszekrényed felett. Molnár Tímea stílustanácsadó tippjei.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Szédülés, vetélés, rák – a mérgezés jelei a banánföldeken
A bio és fairtrade minősítésű banánok olyan ültetvényekről érkeznek, ahol a munkások az átlagosnál emberségesebb körülmények között dolgozhatnak. De mi történik ott, ahol a munkásokat nem védik a fenti minősítések által megkövetelt feltételek?
DIVAT, FOGYASZTÓ
Így állíts össze egy alap ruhatárat!
Tele van a szekrény, mégse tudsz rendesen felöltözni? Molnár Tímea stílustanácsadó elárulja, mire figyelj egy alap ruhatár összeállításánál, hogy elkerüld a fölösleges pénzkiadást és a frusztrációt.
BABA-MAMA, BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Gyerekkönyvek karácsonyra környezetvédelemről, tabu témákról
Egy-egy jól megválasztott mesekönyv nyitottá teheti a csemetéinket, és segít elindítani a párbeszédet a szülő és gyerek között, akár tabu témákról is: környezet- és természetvédelem, jó és rossz, élet és halál, másság elfogadása. Idén is összeszedtünk néhány könyvet, amelyek nekünk tetszettek.
DIVAT, FOGYASZTÓ
Hogy készül a cipőd? – Nem csak „Made in China”
A világszerte feldolgozott marhabőr több mint 50%-át cipőgyártásra használják. Miközben a boltokban kapható cipők nagy része a fejlődő országokban készül, az értékesítésből származó bevétel nem ezt tükrözi. Cikksorozatunk 8. részében ezt a kérdést járjuk körül.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Fairtrade: leggyakoribb kérdések és válaszok a szkeptikusoknak
Vegyünk banánt vagy sem? Ki felelős a banán- vagy kávéültetvényeken uralkodó embertelen viszonyokért? Ehhez hasonló kérdésekre szedtük össze a választ ebben a cikkünkben.
DIVAT, FOGYASZTÓ
Hogy készül a cipőd? – Mérgező króm vegyületek a lábunkon
A krómmal cserzett bőr feldolgozása során keletkezett hulladék mindössze 14%-a, a tanninnal cserzett bőrnél a hulladék 100%-a újrahasznosítható. Cikksorozatunk 6. részében a cipőiparban használt veszélyes anyagokról olvashatsz.
BOLYGÓ, DIVAT, FOGYASZTÓ
Hogy készül a cipőd? Veszélyes hulladék és szennyvíz probléma
1 tonna nyersbőrből mindössze 200-250 kg cserzett bőr marad a kikészítés során, valamint tetemes mennyiségű vegyi anyaggal szennyezett víz és hulladék. Cikksorozatunk 5. részében a bőrfeldolgozás környezeti hatásait járjuk körbe.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Tévhitek a méltányos kereskedelemről
A méltányos kereskedelem az átláthatóságot hirdeti, mégis sok homályos és valótlan tévhit kapcsolódik hozzá. Most ezeket tisztázzuk.
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Hogy készül a cipőd? A munkásokra leselkedő veszélyek
Csak Santa Croce-ban, az olaszországi bőrfeldolgozó ipar egyik központjában a foglalkozás miatt kialakuló mozgás- és légzésszervi betegségek száma 7 év alatt majdnem elérte az ötszázat. Cikksorozatunk 4. része arra világít rá, hogy milyen árat fizetnek a munkások egy divatos cipőért.