Találat a #Bio, #Szupermarket, piac, kisbolt címkére
Cikkek rendezése
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
3 alapanyag – 10 okosság
- #Étel-ital
- #Helyi élelmiszer
- #Hús, vegetáriánus
- #Kereskedelem, Fair Trade
- #Szupermarket, piac, kisbolt
- #Zöldség-gyümölcs
Melyik a legjobb liszt? És melyik mire való? Melyek a legjobb pesti pékségek? Hol terem a magyar rizs? Találtunk-e szennyeződést a boltokban kapható rizsekben? Most tíz pontban tesztelheted, mi maradt meg és mi maradt ki abból, amit a lisztről, rizsről és a hüvelyesekről a Tudatos Vásárlón olvashattál.
KONYHA ÉS KERT
Rizs-kisokos
Vad, hosszú szemű, barna, fekete, előfőzött, Basmati, Jázmin, Arborio. Mitől fényezett a fényezett? Mitől barna a barna? Mi van az A-ban és mi a B-ben? A világ egyik legfontosabb gabonájáról, a rizsről és magyarországi termesztéséről beszélgettünk a legnagyobb hazai termelővel. Mert van olyan, hogy hazai rizs, ráadásul bio minőségben is.
KONYHA ÉS KERT
Hulladékcsökkentő karácsonyi kihívás #3
Folytatjuk a sorozatot, amelyben egy kétgyerekes édesanya vállalja, hogy zöldebben, tudatosabban készül majd a karácsonyra. Ezen a héten ajándékot csomagoltunk, mézeskalácsot sütöttünk, és egy kicsit idegeskedtünk.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Boldog pisztrángok Tahitótfaluból
A Szentendrei-szigeten, Tahitótfalu határában egy régi szennyvíztisztító telepen valósította meg álmát Csörgő István. Az 1983-ban bezárt telep betonteknőiben ma évente 10 tonna szivárványos pisztráng nevelkedik.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Hulladékcsökkentő karácsonyi kihívás #2
Folytatjuk a sorozatot, amelyben egy kétgyerekes édesanya vállalja, hogy zöldebben, tudatosabban készül majd a karácsonyra, sikereit és kudarcait is megosztja egy négyrészes cikksorozatban. Most az advent első hetéről olvashattok.
DIVAT, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
A biotermesztés a munkásoknak is jobb nem csak a fogyasztónak
Az iparszerű növénytermesztés egyik alappillére a növényvédő szerek széleskörű használata, ami komoly veszélyforrást jelent az ott dolgozókra. Egy nemzetközi kutatás feltárta a „hagyományos” és a bio banánültetvényeken dolgozók egészségügyi helyzetét. Íme az eredmények.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Teszteld magad – nem csak borrajongóknak!
A bortermelés nagy üzlet szerte a világon. A kommersz borok mellett egyre növekvő szegmenst jelentenek a bio és a Fairtrade borok. Nézd meg a TVE borkvízét, és tudj meg minél többet az alternatív bortermelésről.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Hokedli: gasztroélmény főzelékből
- #Bio
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Ép test
- #Étel-ital
- #Helyi élelmiszer
- #Lakóhely, környék
- #Szupermarket, piac, kisbolt
- #Zöldség-gyümölcs
Ebédidőben a járdán kígyózik a sor, mögöttem egy vizsla áll a gazdájával. Nem gond, mert a hely maximálisan kutyabarát. Az aprócska főzelékbár, a Hokedli alapítójával, Sinko Borival beszélgettünk.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
A franciák megszorongatják saját giga-cégeiket
- #CSR
- #Emberi jogok, esélyegyenlőség
- #Környezetvédelem, környezetszennyezés
- #multik
- #Nagylátószög
- #Szupermarket, piac, kisbolt
- #Természetvédelem, biodiverzitás
A franciák törvényt hoztak arra, hogy legnagyobb vállalataiknak, ha nem is lehetetlen, de nehezebb legyen megsérteniük az emberi jogokat vagy környezetkárosító módon működniük.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Bor, ami nem csak finom
Hatalmas lendülettel hódítanak a bio borok szerte a világban. Tudjuk, hogy a vegyszermentes szőlészet kíméli a környezetet, de egyre többen vallják, hogy a bio bornak az íze is jobb. Sőt, van egy bónusz tulajdonsága is.