Találat a #Bio, #helyi termelő, #, #közösségi gazdaság, #önkéntes címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Hulladékcsökkentő karácsonyi kihívás #3
Folytatjuk a sorozatot, amelyben egy kétgyerekes édesanya vállalja, hogy zöldebben, tudatosabban készül majd a karácsonyra. Ezen a héten ajándékot csomagoltunk, mézeskalácsot sütöttünk, és egy kicsit idegeskedtünk.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Boldog pisztrángok Tahitótfaluból
A Szentendrei-szigeten, Tahitótfalu határában egy régi szennyvíztisztító telepen valósította meg álmát Csörgő István. Az 1983-ban bezárt telep betonteknőiben ma évente 10 tonna szivárványos pisztráng nevelkedik.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Hulladékcsökkentő karácsonyi kihívás #2
Folytatjuk a sorozatot, amelyben egy kétgyerekes édesanya vállalja, hogy zöldebben, tudatosabban készül majd a karácsonyra, sikereit és kudarcait is megosztja egy négyrészes cikksorozatban. Most az advent első hetéről olvashattok.
DIVAT, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
A biotermesztés a munkásoknak is jobb nem csak a fogyasztónak
Az iparszerű növénytermesztés egyik alappillére a növényvédő szerek széleskörű használata, ami komoly veszélyforrást jelent az ott dolgozókra. Egy nemzetközi kutatás feltárta a „hagyományos” és a bio banánültetvényeken dolgozók egészségügyi helyzetét. Íme az eredmények.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Teszteld magad – nem csak borrajongóknak!
A bortermelés nagy üzlet szerte a világon. A kommersz borok mellett egyre növekvő szegmenst jelentenek a bio és a Fairtrade borok. Nézd meg a TVE borkvízét, és tudj meg minél többet az alternatív bortermelésről.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Hokedli: gasztroélmény főzelékből
- #Bio
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Ép test
- #Étel-ital
- #Helyi élelmiszer
- #Lakóhely, környék
- #Szupermarket, piac, kisbolt
- #Zöldség-gyümölcs
Ebédidőben a járdán kígyózik a sor, mögöttem egy vizsla áll a gazdájával. Nem gond, mert a hely maximálisan kutyabarát. Az aprócska főzelékbár, a Hokedli alapítójával, Sinko Borival beszélgettünk.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Bor, ami nem csak finom
Hatalmas lendülettel hódítanak a bio borok szerte a világban. Tudjuk, hogy a vegyszermentes szőlészet kíméli a környezetet, de egyre többen vallják, hogy a bio bornak az íze is jobb. Sőt, van egy bónusz tulajdonsága is.
KONYHA ÉS KERT
Biodinamikus kert és kávézó a nagyvárosban
A Rosendal kert Stockholmban található, nem messze a belvárostól. Különlegessége, hogy a kertben biodinamikus gazdálkodás folyik. A helyben termesztett alapanyagból készült finomságokat pedig a kert kávézójában is megkóstolhatjuk.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Milyen halat eszik a magyar?
Tudjuk, hogy egészségesebbek lennénk tőle, azt mondjuk, szeretjük, mégis mi esszük belőle a legkevesebbet az EU-ban, mert szálkás, zsíros, drága, gyanús. A magyar ember és a hal kapcsolata megdöbbentően ellentmondásos. Mit kell tudnunk a pontyról, a hekkről, a tonhalról? Mi az, amit egyáltalán ne együnk?
KONYHA ÉS KERT
Ezeket a termékcímkéket keresd a környezetbarát élelmiszereken
Összeszedtük a leggyakoribb termékcímkéket, amelyeket érdemes keresned, ha környezetbarát, etikus forrásból származó élelmiszert szeretnél venni.