Találat a #Állatvédelem, #Hús, vegetáriánus, #Közlekedés, #Utazás, ökoturizmus címkére
Cikkek rendezése
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Itt vannak a számok: 1 millió faj, velük együtt pedig az egész emberiség van veszélyben
- #Állatvédelem
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Hús, vegetáriánus
- #Nagylátószög
- #Természetvédelem, biodiverzitás
Az emberi tevékenység következtében a fajok tömegesen pusztulnak ki – számol be a mai nappal nyilvánosságra hozott legfrissebb biológiai sokféleségről szóló ENSZ-jelentés. Ha nem változtatunk azonnal a mezőgazdaságon, az élelmiszertermelésen és -fogyasztáson, sőt az étrendünkön is, a világnak, ahogy most látjuk magunk körül, vége.
FOGYASZTÓ
Megbukott két autós gyerekülés a nemzetközi fogyasztóvédők biztonsági tesztjén
Két autós gyerekülés komoly biztonsági kockázatot rejt – derült ki a nemzetközi fogyasztóvédő szervezetek legutóbbi biztonsági tesztjén. Az egyik gyártó azonnal reagált, és visszahívja a terméket.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Bekerült a Ryanair Európa legnagyobb légszennyezői közé
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Környezetvédelem, környezetszennyezés
- #Nagylátószög
- #Utazás, ökoturizmus
Az ír Ryanair az első légitársaság, amely bekerült Európa 10 legnagyobb szén-dioxid kibocsátója közé, és egyben az első nem-szénerőmű a top-10-ben – derült ki azokból az adatokból, amelyeket az Európai Bizottság hozott nyilvánosságra a 2018-as számokra hivatkozva.
BABA-MAMA, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
10 lépés a gyermekkori elhízás ellen
- #Baba, gyerek
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Ép test
- #Gyorsétterem
- #Hús, vegetáriánus
- #Ital
- #Sport
- #Szupermarket, piac, kisbolt
- #Zöldség-gyümölcs
Tíz tudományosan is igazolt tippet mutatunk be, ami segít a gyermekek egészségének megőrzésében. A főzéstől a bevásárláson át az alvásig ezeket teheted meg, hogy egészséges életmódra bátorítsd a gyermeked.
KONYHA ÉS KERT
Így eszünk mi – a 60-as nők főznek a legtöbbet, nem túl lelkesen
A 60-as nők fele főz naponta, de közülük minden másodiknak csak púp a hátán a főzés. A reggeli és az ebéd mindent visz. Az íz az első, utána jön az egészség. A hazai étkezési és főzési szokásokat valamint a konyhatechnológiához kapcsolódó attitűdöket mérte fel a GfK Hungária egy átfogó kutatásban. Az eredményből kirajzolódnak a magyarok étkezési szokásaira jellemző tendenciák.
KONYHA ÉS KERT
Teszt: melyik a legjobb fehérjeszelet?
14 kereskedelmi forgalomban kapható fehérjeszeletet teszteltünk a rajtuk lévő termékcímke alapján. Kiderült, hogy sokukban sok a só és a cukor, és van olyan is, amelyikből egyetlen szelet önmagában fedezi a napi fehérje szükségletünket.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
35 ezren tüntettek a fenntartható mezőgazdaság és a bio-élelmiszerek mellett Berlinben
- #Bio
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Étel-ital
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Helyi élelmiszer
- #Hús, vegetáriánus
- #Klímaváltozás
- #Környezetvédelem, környezetszennyezés
Tejeskannákkal, bödönökkel, fakanalakkal tüntetők ezrei meneteltek január 19-én Berlinben, hogy figyelmeztessék a döntéshozókat: a kisléptékű gazdaságok, a fenntartható bio-mezőgazdaság az egyetlen út bolygónk klímájának és élővilágának megmentéséhez.
KONYHA ÉS KERT
Világnapot kapott az élelmiszer-biztonság – 5 tanácsunk, ha biztonságos élelmiszert keresel
Az idei évtől június 7-e a biztonságos élelmiszerek napja lesz. A tematikus világnap szükségességével először 2015-ben kezdtek el foglalkozni a szakemberek, végül az ENSZ 2018. december 20-án elfogadta a javaslatot. Örülünk neki, és örömünkben néhány tippet is adunk, mit tehetsz azért, hogy jó minőségű ételhez juss.
FOGYASZTÓ
Hogy ne a ház előtt rohadjon: autó-, robogó-, bringamegosztó rendszerek tesztje
Autó-, robogó-, és bringamegosztókat teszteltünk a Tudatos Vásárlók Egyesületénél. Vizsgáltuk, hogy mennyire felhasználóbarát és könnyű a Green Go, MOL Limo, Blinkee City, a MOL Bubi és a Donkey Republic használata. Környezetvédelmi szempontból mindegyik jobb megoldás (az év nagy részében a ház előtt parkoló) saját kocsinál. Olvasd el, mit találtunk!
KONYHA ÉS KERT
Helyi gazdákra épít az egyik legismertebb hazai étterem
A jó étterem a jó alapanyagoknál kezdődik, ezt vallja a balatonszemesi Kistücsök tulajdonosa és séfje. Elzarándokoltunk Szemesre, hogy a saját szemünkkel lássuk, mit csinál a helyi gazdák termékeiből az étterem világhíres konyhája. Megismerkedtünk azzal a gazdával is, aki nélkül nem lenne bab a Kistücsökben.