fbpx

Közösségépítés a Dunaszigeti Zöldségközösségnél

Közösségépítés a Dunaszigeti Zöldségközösségnél

2022. február. 13-án tartottuk a Közösségi mezőgazdálkodás és ÖkoKörök családi napot, ahol közelebbről is megismerhették az érdeklődők a Tudatos Vásárlók munkáját. Ezen a napon a közösségi gazdaságok és az ÖkoKörök jutottak főszerephez: az előadások és kerekasztal-beszélgetések mellett a vendégek személyesen is találkozhattak a gazdákkal, volt Magcsere, a legkisebbek pedig gyerekprogramok keretében játékosan tanulhattak a fenntarthatóságról.

A közösségi mezőgazdálkodás Magyarországon még kevésbé elterjedt, a Tudatos Vásárlók Egyesülete pedig hosszú évek óta támogatja a hazai közösségi gazdaságok működését. Amellett, hogy személyes kapcsolatban állunk velük képzéseket tartunk számunkra, segítő anyagokat készítünk és gazdaságlátogatásokat is szervezünk. A Családi Napon személyesen is megismerkedhettek a vendégek több gazdasággal is megismerkedhettek személyesen, emellett az egyik kerekasztal-beszélgetést is a témának dedikáltuk: ‘Közösségépítés a Dunaszigeti Zöldségközösségnél’.

A kerekasztalon Payr Anna gazdálkodó, Garai Andrea a közösség elkötelezett tagja és Perényi Zsófia a Tudatos Vásárlóktól beszélt személyes tapasztalatairól.

Ha nem voltál ott a Családi Napon, esetleg újra meghallgatnád az inspiráló gondolatokat, nézd meg a videót!

    Iratkozz fel híreinkre!

    Tippek, tesztek, programok

    Megszakítás