Találat a #Hús, vegetáriánus, #Típus címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
10 lépés a fenntartható élelmiszerfogyasztás felé
- #Bio
- #Helyi élelmiszer
- #Hús, vegetáriánus
- #Ital
- #Shopping consciously
- #Szupermarket, piac, kisbolt
- #Zöldség-gyümölcs
Nem csak egészségügyi szempontból érdekes, hogy mi kerül a tányérra. A gazdasági, társadalmi hatások legalább olyan fontosak, így érdemes alaposan megfontolni, hogy milyen élelmiszert vásárolunk. Az alábbi útmutató segít a fenntartható, környezettudatos és etikus élelmiszerfogyasztás kialakításában.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Van értelme a párizsinak?
Belegondoltatok már, hogy mennyi felesleges dolgot tesznek a párizsiba, és milyen drága, ha előrecsomagolva vesszük meg? Mi van benne, és mit vehetünk helyette? Utánaszámoltunk.
KONYHA ÉS KERT
Tanuljuk újra nagyanyáink konyhatechnológiáját
Nem is gondolnánk, hogy a régi, tradicionális konyhatechnológia milyen gazdag eszköztárral rendelkezik az ételek feldolgozását illetően. Melyek ezek, és miért érdemes használni őket?
KONYHA ÉS KERT
Borsóhajtást reggelire
Tavasszal, még a zöldségszezon beindulása előtt, nehéz helyzetben van, aki hazai termesztésű zöldféléből szeretné C-vitamin szükségletét fedezni. A csíráztatás közkedvelt megoldás erre a problémára, azonban létezik egy, talán még ízletesebb vitaminforrás, amely külföldön – főleg Ázsiában – különösen népszerű: a borsóhajtás.
KONYHA ÉS KERT
Mi az a ragasztott hús?
Egyesek a modern konyha csodájának tartják, és nem is tilos az igen romlékony sertés- vagy marhavérplazmából készült thrombin enzimmel húst ragasztani. Mit jelent ez, vannak-e egészségügyi kockázatai, és hogyan lehet megismerni a ragasztott húsokat? Összefoglaló.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Csatlakoztunk a húsmentes hétfőhöz: húshagyó kedd a TVE-ben
Egy ember, egy év, heti egy nap húsmentesen – máris 100 kg-mal kevesebb a szén-dioxid a légkörben. Ennyit 52 fiatal fa képes megkötni egy év alatt a fa fajtájától, méretétől, élőhelyétől függően. Tegyél az egészségedért, környezetedért, csatlakozz te is a húsmentes hétfőhöz!
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Húsfogyasztás, CO2-kibocsátás, betegségek – interaktív térkép a nagyvilág helyzetéről
Ahol sok húst esznek, ott több a rákos beteg? Van összefüggés a húsfogyasztás és a CO2-kibocsátás között? Melyik állam lakói kerülik el jó eséllyel a cukorbetegséget? Tekintsd át a globális összképet, vagy böngészd az adatokat Vanuatutól Mauritiusig!
KONYHA ÉS KERT
Táplálkozzunk egészségesen: húsok, tejtermékek, hüvelyesek
Hogyan lehet viszonylag olcsón, egyszerűen, környezettudatosan étkezni, és hogyan kerülhetjük ki a szupermarketek, termékcsomagolások reklámcsapdáit? Az egészséges táplálkozással foglalkozó sorozatunkban ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat. Következnek a húsok, tejtermékek, hüvelyesek.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Hogyan együnk jól?
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Étel-ital
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Helyi élelmiszer
- #Hús, vegetáriánus
- #Zöldség-gyümölcs
Amikor elgondolkozunk az élelmiszerek árán, sokszor kihagyunk egy nagyon sokatmondó szempontot: azt az arányt, ami kifejezi, hogy mennyit költünk teljes jövedelmünkből a megevett ételre. Mikor eszünk jól?
BABA-MAMA, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Táplálkozzunk egészségesen: mit és hányszor ehetünk?
- #Baba, gyerek
- #Bio
- #E-számok
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Étel-ital
- #Helyi élelmiszer
- #Hús, vegetáriánus
- #Ital
- #Zöldség-gyümölcs
Hogyan lehet viszonylag olcsón, egyszerűen, környezettudatosan étkezni, és hogyan kerülhetjük ki a szupermarketek, termékcsomagolások reklámcsapdáit? Az egészséges táplálkozással foglalkozó sorozatunkban ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat. Első kérdésünk: mit és hányszor ehetünk?