Találat a #Étel-ital, #tartósítás, #Zöldség-gyümölcs címkére
Cikkek rendezése
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Mennyire fairek a kávézó óriások?
Amikor nemrég az itthon megtalálható kávézó-láncokat teszteltük kiderült, hogy nagyítóval kell keresni náluk a Fairtrade kávét. Viszont akkor mit takar, ha a Starbucks vagy a Café Frei maga nevezi saját magát etikusnak, méltányosnak, lelkiismeretesnek?
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Zöld Almárium – a gondoskodás íze
A Zöld Almárium közösségi gazdasága a zöldségkosarak mellett rendszeresen szállít fürjtojást és feldolgozott termékeket a tagoknak, és szárnyas- vagy sertéstagságra is elő lehet náluk fizetni. Klári és Björn 2012-ben kezdett gazdálkodni, tavaly már 20 családot láttak el.
KONYHA ÉS KERT
A ribizlistől az angolteásig: vendégségben a Kockacsokinál
Jártál már csokikóstolón? A TVE csapatának szerencsésebbik fele a Kockacsoki meghívására most kipróbálhatta, hogy milyen prémium csokoládékkal indítani a reggelt. Megmutatjuk milyen volt.
KONYHA ÉS KERT
7 dolog a paradicsomról
Nemsokára faljuk majd nyersen, salátában vagy csak úgy, magában, addig leginkább szószként vagy aszalva. Már nincs messze, hogy beleharapj az idei első pirosló lédús paradicsomba, addig pedig olvass néhány érdekességet az aztékok aranyalmájáról! Ha pedig sajátot szeretnél, már kezdheted is a magok beszerzését.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Ilyen a tea
Isszuk forrón és jegesen, zölden, fehéren, feketén. A tea a víz után a legelterjedtebb ital a világon. Melyik fajtájában van több antioxidáns? Melyik a legnépszerűbb márka? Mi a rooibos? És mi az a chai latte?
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
A legkisebb közösségi gazdaság Magyarországon – B10 Művek
A B10 Művek az egyik legújabb hazai közösségi gazdaság. A fiatal pár, Végh Árpád és Gyugos Mónika a budapesti nyüzsgést hátrahagyva vágott bele a biogazdálkodásba, és kezdett új életet a lovasberényi Szőlőhegy lankáin.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Édes-keserű tények a cukorról
Az évi 175 millió tonna cukor előállításának a legfőbb alapanyaga a cukornád, amelyet a cukorrépa követ a második helyen. A cukornád jelentős részét a fejlődő térségek gazdálkodói termesztik. Tények, érdekességek, amit nem gondoltál volna a cukorról.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
3 alapanyag – 10 okosság
- #Étel-ital
- #Helyi élelmiszer
- #Hús, vegetáriánus
- #Kereskedelem, Fair Trade
- #Szupermarket, piac, kisbolt
- #Zöldség-gyümölcs
Melyik a legjobb liszt? És melyik mire való? Melyek a legjobb pesti pékségek? Hol terem a magyar rizs? Találtunk-e szennyeződést a boltokban kapható rizsekben? Most tíz pontban tesztelheted, mi maradt meg és mi maradt ki abból, amit a lisztről, rizsről és a hüvelyesekről a Tudatos Vásárlón olvashattál.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
2018-ban is várnak a közösségi gazdaságok
Megbízható forrásból származó, vegyszermentesen termesztett zöldség, gyümölcs és szabadtartásos állati termékek is elérhetőek a közösségi gazdaságoknál. Aki próbálta már, azt mondja, nincs is ennél finomabb. Mi kell még? Csatlakozz idén Te is!
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Rizs – több mint nyolcezer éve esszük
Míg Ázsiában már közel 8000 éve a rizs a legfontosabb táplálék, az utóbbi időben az egész világon nagyon népszerűvé vált. Az előrejelzések szerint a hántolt rizs iránti igény 2035-re 25%-kal nő a jelenlegihez képest, a népességnövekedés és a magasabb kalóriabevitel miatt.