| Tudatos Vásárló
A ribizlistől az angolteásig: vendégségben a Kockacsokinál
Jártál már csokikóstolón? A TVE csapatának szerencsésebbik fele a Kockacsoki meghívására most kipróbálhatta, hogy milyen prémium csokoládékkal indítani a reggelt. Megmutatjuk milyen volt.
A fantasztikus íz-élményen felül rengeteg kulisszatitkot is megtudunk és mindenféle csokihoz kapcsolódó érdekességeket, amit most veletek is megosztunk!
Kezdjük a gyümölcsös csokikkal
-
A Kockacsoki csokoládéjába a szilva, eper és ribizli gyümölcs alapanyagok mind magyarországi termesztésből kerülnek
-
A csokiba kerülő gyümölcsök szárítása (erre is a tartósítás miatt van szükség) kétféleképpen is történhet: liofilizálással és vákuum szárítással. Ez utóbbinál 11 kg ribizliből lesz 1 kg szárított ribizli. A Kockacsokinál az utóbbi módszert alkalmazzák, mert ebben az esetben a gyümölcs nem veszi fel a levegőből a nedvességet, vagyis a végtermék kevésbé romlékony.
Minden, ami csoki!
-
A Kockacsoki csokiba a kakaóbab Ghánából érkezik
-
Megtudtuk, hogy a fahéjnak több fajtája is van. A legjobb fajta a ceyloni ( Cinnamomum verum), amit a Cassia nevű fa belső, vékony kéregrészéből nyernek, míg a másik ( Cinnamomum aromaticum) a fa teljes kérgéből készül és általában ezt árulják tömegesen
-
Az is felmerült, hogy a fehércsokoládé egyáltalán csokinak számít? Erre nem kaptunk egészen pontos választ, hiszen a legnagyobb csokoládé mesterek is vitatkoznak még rajta
-
A csokoládébonbonok szép színeit a cékla, répa, spenót adják, kakaóvajjal kombinálva
Mitől lehet fair egy csoki?
A 80%-os Kockacsoki csokoládé alapanyagát minőségű Belga alapanyagokból készülnek.
A Kockacsoki a profitot autista fiatalok foglalkoztatására, illetve autista gyerekek, fiatalok és családjuk részére tartott foglakozásokra és képzésekre fordítják..