fbpx

| Tudatos Vásárló

A ribizlistől az angolteásig: vendégségben a Kockacsokinál

Jártál már csokikóstolón? A TVE csapatának szerencsésebbik fele a Kockacsoki meghívására most kipróbálhatta, hogy milyen prémium csokoládékkal indítani a reggelt. Megmutatjuk milyen volt.

A fantasztikus íz-élményen felül rengeteg kulisszatitkot is megtudunk és mindenféle csokihoz kapcsolódó érdekességeket, amit most veletek is megosztunk!

 

A Kockacsoki is jófej hely, ahol használhatod a Tudatos Vásárló Kedvezménykártyád!

Kezdjük a gyümölcsös csokikkal

 

 • A Kockacsoki csokoládéjába a szilva, eper és ribizli gyümölcs alapanyagok mind magyarországi termesztésből kerülnek

 • A csokiba kerülő gyümölcsök szárítása (erre is a tartósítás miatt van szükség) kétféleképpen is történhet: liofilizálással és vákuum szárítással. Ez utóbbinál 11 kg ribizliből lesz 1 kg szárított ribizli. A Kockacsokinál az utóbbi módszert alkalmazzák, mert ebben az esetben a gyümölcs nem veszi fel a levegőből a nedvességet, vagyis a végtermék kevésbé romlékony.

 

 

Minden, ami csoki!

 

 • A Kockacsoki csokiba a kakaóbab Ghánából érkezik

 • Megtudtuk, hogy a fahéjnak több fajtája is van. A legjobb fajta a ceyloni ( Cinnamomum verum), amit a Cassia nevű fa belső, vékony kéregrészéből nyernek, míg a másik ( Cinnamomum aromaticum) a fa teljes kérgéből készül és általában ezt árulják tömegesen

 • Az is felmerült, hogy a fehércsokoládé egyáltalán csokinak számít? Erre nem kaptunk egészen pontos választ, hiszen a legnagyobb csokoládé mesterek is vitatkoznak még rajta

 • A csokoládébonbonok szép színeit a cékla, répa, spenót adják, kakaóvajjal kombinálva

 

  

 

Mitől lehet fair egy csoki?

 

A 80%-os Kockacsoki csokoládé alapanyagát minőségű Belga alapanyagokból készülnek.

A Kockacsoki a profitot autista fiatalok foglalkoztatására, illetve autista gyerekek, fiatalok és családjuk részére tartott foglakozásokra és képzésekre fordítják..

 

 

  

 

Köszönjük a lehetőséget a Kockacsoki csapatának!

 

 

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás