Találat a #Étel-ital, #Hús, vegetáriánus címkére
Cikkek rendezése
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Egyesül két minősítő óriás, a Rainforest Alliance és az UTZ
A két fenntarthatóságot minősítő szervezet másban erős: a Rainforest Alliance ismert név a környezetvédelemben, az UTZ-nek kiterjedt kapcsolatrendszere van a kereskedelemben. A két szervezet 2019-től Rainforest Alliance néven él tovább.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Ha nem lehet eladni, az ő idejük akkor jön el
Van egy magyar szervezet, amely évi 5000 tonna élelmiszert ment meg a kidobástól. A legnagyobb gyártókkal és szupermarketekkel állnak napi kapcsolatban, de a legkisebb vidéki boltokból is viszik, ami menthető. Mivel járul hozzá a Tesco, a Metro, az Auchan vagy az Aldi, több mint száz cég és 130 áruház ahhoz, hogy a szemétlerakó helyett az étel a rászorulókhoz jusson? Ujhelyi Katalinnal, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület munkatársával beszélgettünk.
KONYHA ÉS KERT
Kipróbáltuk: bisztró és bank egyben
A Magnet bank és a Házikó együttműködése révén nemrég egy különleges hely nyílt Budapesten. Egy bankfiók és egy bisztró egyben. Képes beszámolónk következik.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Nyomás alatt a Lidl
Európai fogyasztók eddig 75 ezer levelet küldtek, most pedig facebook-üzenetekkel és nyílt levelekkel bombázzák a német szupermarket-óriás vezetőjét. Ezzel emlékeztetik arra, hatalmas a felelőssége abban, milyen munkakörülmények vannak dél-amerikai beszállítói ültetvényein.
KONYHA ÉS KERT
Egyre többen vagyunk
Ünnepeljünk, hiszen már 60.000-en vagyunk a Tudatos Vásárlók Egyesületének közösségi oldalán. Ebből az alkalomból összeszedtük az elmúlt pár hét legolvasottabb bejegyzéseit.
KONYHA ÉS KERT
Biodinamikus kert és kávézó a nagyvárosban
A Rosendal kert Stockholmban található, nem messze a belvárostól. Különlegessége, hogy a kertben biodinamikus gazdálkodás folyik. A helyben termesztett alapanyagból készült finomságokat pedig a kert kávézójában is megkóstolhatjuk.
KONYHA ÉS KERT
Teszt: halbisztrók
A Tudatos Vásárlók Egyesülete 5 budapesti halbisztrót tesztelt. Azt vizsgáltuk, hogy kiderül-e honnan hozzák a felszolgált halat, hányféle halat ehetünk, mennyire hulladékmentes a tálalás, kapunk-e csapvizet.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
40 fok, gyerekmunka – aszalt paradicsom szinte ingyen
Kipróbáltuk, hogy készíthetünk aszalt paradicsomot olcsón, a csillagászati áron kínált bolti helyett. Kihasználtuk a kánikulát és a gyerekmunkát. Képes beszámolónk következik.
KONYHA ÉS KERT
Szeresd a paradicsomot, told ki a Túllövés Napját!
2017-ben hét hónap alatt elhasználtunk annyi ökológiai erőforrást, amennyit a természet egy év alatt képes megújítani. Ha fenntarthatóbban étkeznénk, és az élelmiszerpazarlást világszerte a felére csökkentenénk, 11 nappal későbbre tolódna a Túllövés Napja. Megmutatjuk hogyan.
KONYHA ÉS KERT
Új EU-s határérték született az egészségre kockázatos glutamátokra
Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság újravizsgálta, és megállapította, hogy a glutaminsav és glutamátokra vonatkozó becsült étrendi expozíció nem csak a biztonságos szintet haladhatja meg, de főleg a gyerekek számára kedvezőtlen egészségügyi hatásokkal is járhat.