fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Kipróbáltuk: bisztró és bank egyben

| Tudatos Vásárló

A Magnet bank és a Házikó együttműködése révén nemrég egy különleges hely nyílt Budapesten. Egy bankfiók és egy bisztró egyben. Képes beszámolónk következik. 

Korábban már írtunk a Házikó-ról, ahol közvetlenül a termelőtől beszerzett, szezonális alapanyagból készítenek élelmiszert vendéglátó helyek számára, de catering szogáltatást is nyújtanak rendezvényeknek.

A vállalkozás azóta saját bisztróval is bővül. Az egyik Farm bistro a 7. kerületben a Wesselényi utcában van, a másik a 11. kerületben egy nem éppen szokványos környezetben: egy bankban.

 

Kipróbáltuk a Magnet Bank és a Farmbistro kombinációt, habár nehéz volt eldönteni, hogy most akkor éppen bankban vagy bisztróban vagyunk-e. Minden esetre a megoldás különleges, a hangulat kellemes.

A kínálat illeszkedik a Házikó szellemiségéhez. Ebédidőben kétféle szezonális gyümölcsből vagy zöldségből készült leves közül választhatunk, emellé szintén szezonális zöldséges batyut, quiche-t vagy szendvicset kérhetünk.


Tetszett a cikk? Szívesen olvasnál még a témában?

Támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!


A tudatos vásárló a pulton lévő táblán megnézheti, hogy melyik alapanyagot melyik termelőtől vették. 

A falon lévő térkép is segít, hogy el tudjuk helyezni az egyes termelőket.  

 

Nagy piros pontot kapott a hely azért, mert a csapvizet nem kell külön kérnünk, hanem kancsóban ki van téve a pultra. Ezzel is arra ösztönzik a vendégeket, hogy ne palackozott vizet, hanem csapvizet fogyasszanak. Jó lenne, ha ez az egyszerű “marketing fogás” népszerűbb lenne a vendéglátó helyek körében. 

 

Nyitókép: pixabay.com


Szívesen olvasnál még a témában? Tegyél érte Te is! Válaszd a Neked megfelelő formát.

Támogasd a TVE munkáját adománnyal!

Fizess elő egy terméktesztünkre!

Legyél a TVE Támogató tagja vagy Szupertagja!

Ehhez még egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is adunk, amellyel több mint 70 jófej helyen vásárolhatsz kedvezményesen!

 


  A cikk a Zöld Forrás PTKF/625/2017 jelű pályázat támogatásával készült.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok