Találat a #Ép test, #Termékcímkézés, #Testápolás, tisztálkodás címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Kutatás: mi az a funkcionális élelmiszer?
A telefon „okos”, a mosópor „intelligens”, a hűtőszekrény „no-frost”, a joghurt „biffidus essensis”, a sor a végtelenségig folytatható lenne. Varázsszavakat hintünk el a fogyasztók tudatában, melyekkel képesek vagyunk termékünket pozícionálni a piacon. Ezt a marketing szakma „USP” (sajátos értékesítési pont) néven emlegeti. Jelenleg ezek az egyedi jelzők gyártósoron, ipari mennyiségben keletkeznek, és képesek befolyásolni a fogyasztókat.
Zöld Otthon mindenkinek
Formaldehid: a legfőbb beltéri levegőszennyező
Bútorvásárlásnál talán még kevésbé figyelünk annyira az összetevők esetleges veszélyeire, mint például a hétköznapi élelmiszer vagy kozmetikum vásárlásakor. Pedig a formaldehid kellemetlen lakótárs, bútoraink nagy részével kéretlenül költözik a lakásunkba, esetenként durva allergiát okozva.
KONYHA ÉS KERT
Termékteszt: Sótartalom
Terméktesztünkben arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyi sót tartalmaznak az általunk kiválasztott leveskockák, levesporok, és ez megegyezik-e a csomagoláson feltüntetett mennyiséggel. És vajon mennyi sót eszünk, ha ezeket a termékeket választjuk? 30 különböző terméket vizsgáltunk.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Savanyúságot vizsgált a NÉBIH: 52 termékből 27 ellen indult hatósági eljárás
- #Bírság és megtévesztés
- #E-számok
- #Termékcímkézés
- #Vegyi anyagok
- #Veszélyes termékek
- #Zöldség-gyümölcs
Savanyúságokat tesztelt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Az 52 vizsgált termékből 27 esetben kellett hatósági eljárást indítani. Gond volt többek között a szacharin és a kén-dioxid tartalommal, valamint az esetek harmadában jelölési hibákat is találtak. Ezután országos ellenőrzést rendeltek el.
KONYHA ÉS KERT
Mindent az E-számokról!
Újra naprakész típus, név és szám szerint is kereshető E-szám adatbázisunk. Az egyes szócikkek részletes leírással szolgálnak az egyes anyagok eredetéről, felhasználási területéről, felhasználásának céljairól, az ismert, bizonyított vagy vélt kockázatokról.
BABA-MAMA, KONYHA ÉS KERT, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG, Zöld Otthon mindenkinek
10 fényvédőt ajánlunk a nyárhoz
Biokozmetikus szakértőnk segítségével 10 fényvédő krémet ajánlunk.
BABA-MAMA, Zöld Otthon mindenkinek
Mire figyeljünk a kánikulában?
Az országos tisztifőorvos akkor ad ki hőségriasztást, ha a napi középhőmérséklet legalább három napon át meghaladja a 25 fokot. Ez most nem valószínű, de az első igazán forró nyári napok a legmegterhelőbbek a szervezet számára, ezért is fontos, hogy megtartsunk néhány alapvető szabályt.
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Vajon ki kaszál a kesun?
- #Emberi jogok, esélyegyenlőség
- #Ép test
- #Étel-ital
- #Foglalkoztatás, gyerekmunka, sweatshopok
- #Kereskedelem, Fair Trade
- #Shopping consciously
Cikksorozatunkban az indiai kesudió-feldolgozó üzemekben tapasztalható munka- és termelési körülményeket vizsgáló tényfeltáró kutatás eredményeibe adunk betekintést. A kutatást a Tudatos Vásárlók Egyesületének partnere, a brit Traidcraft Exchange készítette 2013-ban. Első körben azt mutatjuk be, hogyan telnek a munkások mindennapjai.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Benzolszármazékot találtak heringkonzervekben
A sprotni halkonzervek után füstölt halhúst és halászati termékeket vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Az ellenőrzés eredményeként a hatóság négy füstölt hering halkonzerv tétel kereskedelmi forgalomból történő kivonását rendelte el határérték feletti benzolszármazék (PAH) tartalom miatt.
KONYHA ÉS KERT
Tanuljuk újra nagyanyáink konyhatechnológiáját
Nem is gondolnánk, hogy a régi, tradicionális konyhatechnológia milyen gazdag eszköztárral rendelkezik az ételek feldolgozását illetően. Melyek ezek, és miért érdemes használni őket?