Találat a #Egészség, betegség, gyógyulás, #Gazdasági egyenlőtlenségek, #Kereskedelem, Fair Trade, #Shopping consciously, #Zöldség-gyümölcs címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
E-számok: teszteld a tudásod!
Van, aki elszörnyedve pásztázza végig a termékeken lévő adalék-listát. Mások rá se hederítenek, hiszen úgy érzik, semmi bajuk tőle. Akármelyik táborba tartozunk két dolog biztos: 1. az E-számok átláthatatlanul sokan vannak, 2. nehezen kerülhetjük el őket. Teszteld tudásod, hátha így jobban átlátod majd, mitől érdemes óvakodni és mitől nem kell tartanod.
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Gondoltad volna, hogy nem csak póló készül a gyapotból?
Világszerte 35 millió hektáron termesztenek gyapotot, melynek fő termőterületei Kína, India, Pakisztán és az Egyesült Államok. Több mint 75 országban összesen 100 millió család foglalkozik gyapottermesztéssel. A köztudatban a pólóink alapanyagaként ismert, pedig az élelmiszeripar is előszeretettel használja.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Jót enni, jót tenni – Fairfood, az etikus ételfutár
A Fairfood.hu netes ételrendelési szolgáltatás egyfajta szociális vállalkozás. Hosszútávú cél, hogy a rendelések után az éttermek jutalékából befolyt összeg 20%-át, vagyis a teljes bevételük ötödét jótékony célra fordítsák.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Mennyire fairek a kávézó óriások?
Amikor nemrég az itthon megtalálható kávézó-láncokat teszteltük kiderült, hogy nagyítóval kell keresni náluk a Fairtrade kávét. Viszont akkor mit takar, ha a Starbucks vagy a Café Frei maga nevezi saját magát etikusnak, méltányosnak, lelkiismeretesnek?
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Zöld Almárium – a gondoskodás íze
A Zöld Almárium közösségi gazdasága a zöldségkosarak mellett rendszeresen szállít fürjtojást és feldolgozott termékeket a tagoknak, és szárnyas- vagy sertéstagságra is elő lehet náluk fizetni. Klári és Björn 2012-ben kezdett gazdálkodni, tavaly már 20 családot láttak el.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Plüssfigurák hozzáadott értékkel
A segítő vásárlás azt jelenti, hogy egy olyan minőségi terméket vásárolunk, amelyet a munkaerőpiacon nehezen elhelyezkedni tudó munkavállalók készítettek. Így segítünk abban, hogy dolgozhasson, közösségben élhessen, csakúgy mint bárki más. A Gond-viselés Nonprofit Közhasznú Kft. 1993 óta segíti a fogyatékkal élő fiatalokat, hogy megélhessék a munka örömét.
KONYHA ÉS KERT
7 dolog a paradicsomról
Nemsokára faljuk majd nyersen, salátában vagy csak úgy, magában, addig leginkább szószként vagy aszalva. Már nincs messze, hogy beleharapj az idei első pirosló lédús paradicsomba, addig pedig olvass néhány érdekességet az aztékok aranyalmájáról! Ha pedig sajátot szeretnél, már kezdheted is a magok beszerzését.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Mennyire fair play a foci?
A foci, a kézilabda, a röplabda vagy a rögbi millióknak jelent örömteli pillanatokat, de nem létezne a legfontosabb kellék, a labda nélkül. Ugyanakkor azoknak az embereknek, akik ezeknek a labdáknak a nagy részét készítik, kevés okuk van a vidámságra… Lássuk a tényeket!
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Ilyen a tea
Isszuk forrón és jegesen, zölden, fehéren, feketén. A tea a víz után a legelterjedtebb ital a világon. Melyik fajtájában van több antioxidáns? Melyik a legnépszerűbb márka? Mi a rooibos? És mi az a chai latte?
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
A legkisebb közösségi gazdaság Magyarországon – B10 Művek
A B10 Művek az egyik legújabb hazai közösségi gazdaság. A fiatal pár, Végh Árpád és Gyugos Mónika a budapesti nyüzsgést hátrahagyva vágott bele a biogazdálkodásba, és kezdett új életet a lovasberényi Szőlőhegy lankáin.