Találat a #CSR, #Emberi jogok, esélyegyenlőség, #Környezetvédelem, környezetszennyezés, #multik, #Nagylátószög, #Szupermarket, piac, kisbolt, #Természetvédelem, biodiverzitás címkére
Cikkek rendezése
BOLYGÓ
Háromdimenziós óceáni gazdaság
Egy forradalmi modell, amelyben évente 50-60 tonna hínárt termelnek, kagylót és osztrigát tenyésztenek és mindez jó hatással van a tengeri élővilágra is.
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Adventi rabszolgavásár országszerte
A Nyíregyházán, Miskolcon, Kecskeméten és Budapesten zajló akció felhívja a figyelmet a modernkori rabszolgaságra. Ma Magyarországon hivatalos becslések szerint 36.000 ember él rabszolgasorban, akiknek a negyede 18 évnél fiatalabb.
BABA-MAMA, BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Gyerekkönyvek környezetvédelemről és a másságról 3-12 éves korig
Egy-egy jól megválasztott mesekönyvvel nyitottá, érzékenyebbé tehetjük csemetéinket olyan témák iránt, mint a környezet- és természetvédelem, vagy a másság elfogadása. 2015-ben és korábban megjelent mesekönyvet ajánlunk.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Értékteremtés a Barát-hegy lábánál
A Miskolc külvárosában lévő majorságban sérült és ép emberek együtt gazdálkodnak. A kecskesajtot, szappant és kézműves termékeket kínáló bolt mellett, erdei iskolával, színes természetismereti programokkal és játszótérrel várják a látogatókat.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Batyu-Téka: étterem, szakkönyvtár és párkereső klub
2014 decemberében nyílt meg Miskolcon a Batyu-Téka Étterem. A vállalkozás funkcióját tekintve, sokkal több mint egyszerű étterem: könyvtár, játszóház és fejlesztő, oktatási, képzési és randi helyszín. A megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató Batyu-Téka vezetőjével, Szabó Boglárkával beszélgettünk.
KONYHA ÉS KERT
Az erő odaát van – szupermarketek hatása a termelőkre
A szupermarketek – vevői erejüknek köszönhetően – képesek arra, hogy maguk diktálják az üzleti feltételeket. Pozícióik erősítése érdekében az ár- és költségnyomást a szállítói láncon keresztül továbbhárítják, mindez rendkívül negatívan érinti a lánc végén lévő beszállítókat, termelőket.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Zöldülj magadért és a környezetedért!
Mit lehet tanulni az ÖkoKörből? Hogyan zöldítheted a saját és környezeted életét egy lakótelepen? Mitől lesz erősebb egy helyi közösség? Ekler Éva, ÖkoKör csoportvezetőt kérdeztük, arról hogyan élte meg egy ÖkoKör vezetését.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Érzékek parkja: Szagolj, hallj, láss és szedd magad!
Színek, illatok, hangok és ízek. Ez a fő témája a spanyol kisváros, Noáin parkjának, ahol nem csak sétálhatunk, de friss bio zöldséget is szedhetünk magunknak jutányos áron. Itt összeér a szociális érzékenység és a fenntarthatóság.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Bringa, buli, sütés-főzés – közösségben segíteni jó!
Miközben milliók éheznek a fejlődő és fejlett országokban egyaránt, csak az EU-ban előállított élelmiszer harmada a kukában landol. Sokan vannak, akik tesznek ez ellen az egyenlőtlenség ellen. Az Élelmezés Világnapja apropóján összeszedtünk néhány pozitív hazai kezdeményezést, amelyhez lehet csatlakozni.
BOLYGÓ
Pozitív kommunikációval a környezettudatosságért
A Nadace Partnerství egy cseh környezetvédő szervezet újszerű kommunikációval. Kerülik a negatív híreket, helyette működőképes gyakorlati példákkal inspirálják az érdeklődőket, legyen az passzívház vagy minőségi közösségi tér, fenntartható közlekedés.