Találat a #Bio címkére
Cikkek rendezése
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Bor, ami nem csak finom
Hatalmas lendülettel hódítanak a bio borok szerte a világban. Tudjuk, hogy a vegyszermentes szőlészet kíméli a környezetet, de egyre többen vallják, hogy a bio bornak az íze is jobb. Sőt, van egy bónusz tulajdonsága is.
KONYHA ÉS KERT
Biodinamikus kert és kávézó a nagyvárosban
A Rosendal kert Stockholmban található, nem messze a belvárostól. Különlegessége, hogy a kertben biodinamikus gazdálkodás folyik. A helyben termesztett alapanyagból készült finomságokat pedig a kert kávézójában is megkóstolhatjuk.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Milyen halat eszik a magyar?
Tudjuk, hogy egészségesebbek lennénk tőle, azt mondjuk, szeretjük, mégis mi esszük belőle a legkevesebbet az EU-ban, mert szálkás, zsíros, drága, gyanús. A magyar ember és a hal kapcsolata megdöbbentően ellentmondásos. Mit kell tudnunk a pontyról, a hekkről, a tonhalról? Mi az, amit egyáltalán ne együnk?
KONYHA ÉS KERT
Ezeket a termékcímkéket keresd a környezetbarát élelmiszereken
Összeszedtük a leggyakoribb termékcímkéket, amelyeket érdemes keresned, ha környezetbarát, etikus forrásból származó élelmiszert szeretnél venni.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Melyik szupermarketben vehetsz állatbarát tojást?
A tojásokra pecsételt kód árulja el, milyen körülmények között él az a tyúk, amelynek a tojást köszönheted. Összegyűjtöttük, mely szupermarketekben kaphatunk NEM ketreces tartású tyúktól származó tojást.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
MagosVölgy zöldségközösség – Küzdelmes, de szeretjük
MagosVölgy egy 2016-ban indult közösségi gazdaság, ahol dolgosak a hétköznapok, mosolygósak a gyerekek és mindig történik valami. Alábbi cikkünkből megismerhetitek a Dezsény családot és ökológiai gazdaságukat.
KONYHA ÉS KERT
Megtévesztő bio-jelölés a barna cukrokon
A barnacukrokat és barna nádcukrokat vette górcső alá legújabb terméktesztjében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Vizsgálták a termék eredetét, nehézfém és növényvédőszer-maradék tartalmát.
KONYHA ÉS KERT
Biozöldséget termelnek New York megújuló energiát hasznosító üvegházai
A Gotham Greens 2009 óta több tonna friss bio salátát, fűszernövényt és paradicsomot termel évente, az épületek tetején kialakított városi üvegházaiban. A helyi és bio élelmiszert ráadásul megújuló energiával állítják elő New Yorkban és Chicagoban.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Szupermarketekben nyomoztunk
A Tudatos Vásárlók Egyesülete 2016 júniusában közösségi szupermarket nyomozást tartott támogató tagjaival és önkénteseivel. Annak akartunk utána járni, hogy a magyarországi nagy szupermarketláncokban mennyire érhetők el a fenntartható termékek, különös tekintettel a Fairtrade termékekre.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Zöldségátvétel percről-percre: a gazdaságtól az asztalomig
A Birs zöldségközösség egyik tagja bemutatja, hogy néz ki egy zöldségátadós nap percről percre. Mit csinál a fogyasztó és a gazda, na és mi történik a zöldséggel egy nap alatt? Képes riportunk következik.