Találat a #Bio címkére
Cikkek rendezése
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Közösködő közösségi gazdák és a kalandvágyó mangalicák
A Biokert és a Táncoskert közös átadásán jártam. Sajnos Zoli, a Táncoskert gazdája végül nem tudott eljönni, mert megszöktek a mangalicái. De azért sikerült lencsevégre kapnom a termékeket, majd egy hét múlva a két gazdát együtt is.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Olyan, mintha lenne egy saját kertem, csak nem nekem kell kapálni…
Mit szeretünk benne a legjobban, és mi jelent kihívást? Most megtudhatjátok, hogyan látják a Birs zöldségközösséget a tagok és Héjjas Szilvi, a termelő.
KONYHA ÉS KERT
A legszennyezettebb zöldségek, gyümölcsök – miből vegyünk biót?
A hatósági ellenőrzések alapján úgy tűnik, még mindig sok a vegyszerrel telített zöldség, gyümölcs. Ha biztosra akarunk menni, érdemes biót vagy megbízható termelőtől származót választani legalább a notóriusan szennyezett fajtákból, mint a saláta vagy a szőlő.
KONYHA ÉS KERT
Adalékanyagok a bioélelmiszerekben
Tartalmazhatnak élelmiszeradalékot a bioélelmiszerek?
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Legyél Te is egy közösségi gazdaság tagja!
Fontos számodra, hogy megbízható forrásból származó és egészséges élelmiszert fogyassz? Akkor épp itt az ideje, hogy csatlakozz egy közösségi gazdasághoz, ahol minden héten a legfrissebb élelmiszert kaphatod meg, sok-sok jófej ember társaságában.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Zöldülj magadért és a környezetedért!
Mit lehet tanulni az ÖkoKörből? Hogyan zöldítheted a saját és környezeted életét egy lakótelepen? Mitől lesz erősebb egy helyi közösség? Ekler Éva, ÖkoKör csoportvezetőt kérdeztük, arról hogyan élte meg egy ÖkoKör vezetését.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Érzékek parkja: Szagolj, hallj, láss és szedd magad!
Színek, illatok, hangok és ízek. Ez a fő témája a spanyol kisváros, Noáin parkjának, ahol nem csak sétálhatunk, de friss bio zöldséget is szedhetünk magunknak jutányos áron. Itt összeér a szociális érzékenység és a fenntarthatóság.
KONYHA ÉS KERT
Hagyjuk, hogy a természet végezze a dolgát!
Malatinszky Csaba, borász 2009 óta biotermeléssel készíti borait 30 hektáros birtokán, a Villány-Siklósi borvidéken. Az egész a paradicsommal kezdődött, de hogy is? A vele készített interjúból kiderül.
KONYHA ÉS KERT
Még az egéralátét is újrahasznosított gumiból van
Rakonczay Tamás, a Zöldpolc ökoáruház tulajdonosa nem talált olyan boltot, ahol megfelelő választék lett volna a környezetbarát termékekből. Innen jött a Zöldpolc létrehozásának ötlete, ahol a mindent átható kérdés: Ezt vajon hogyan tudnánk „zöld” módon megoldani?
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Kerüljük a mérgekkel csávázott vetőmagot!
A csávázás során a vetőmagokat különböző vegyi anyagokkal – növényvédő szerekkel, műtrágyával – vonják be. Ezek akár egészségkárosító hatásúak is lehetnek. Válasszuk inkább a biológiai csávázást!