Találat a #Bio, #Fogyasztóvédelem, #Termékcímkézés címkére
Cikkek rendezése
DIVAT, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
A biotermesztés a munkásoknak is jobb nem csak a fogyasztónak
Az iparszerű növénytermesztés egyik alappillére a növényvédő szerek széleskörű használata, ami komoly veszélyforrást jelent az ott dolgozókra. Egy nemzetközi kutatás feltárta a „hagyományos” és a bio banánültetvényeken dolgozók egészségügyi helyzetét. Íme az eredmények.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Teszteld magad – nem csak borrajongóknak!
A bortermelés nagy üzlet szerte a világon. A kommersz borok mellett egyre növekvő szegmenst jelentenek a bio és a Fairtrade borok. Nézd meg a TVE borkvízét, és tudj meg minél többet az alternatív bortermelésről.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Hokedli: gasztroélmény főzelékből
- #Bio
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Ép test
- #Étel-ital
- #Helyi élelmiszer
- #Lakóhely, környék
- #Szupermarket, piac, kisbolt
- #Zöldség-gyümölcs
Ebédidőben a járdán kígyózik a sor, mögöttem egy vizsla áll a gazdájával. Nem gond, mert a hely maximálisan kutyabarát. Az aprócska főzelékbár, a Hokedli alapítójával, Sinko Borival beszélgettünk.
BABA-MAMA, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG, Zöld Otthon mindenkinek
Mit jelentenek a kozmetikumokon lévő címkék?
Összeszedtük a leggyakoribb termékcímkéket, amelyek azt jelzik, hogy egy kozmetikum nem káros az egészségre és környezetbarát.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Bor, ami nem csak finom
Hatalmas lendülettel hódítanak a bio borok szerte a világban. Tudjuk, hogy a vegyszermentes szőlészet kíméli a környezetet, de egyre többen vallják, hogy a bio bornak az íze is jobb. Sőt, van egy bónusz tulajdonsága is.
KONYHA ÉS KERT
Biodinamikus kert és kávézó a nagyvárosban
A Rosendal kert Stockholmban található, nem messze a belvárostól. Különlegessége, hogy a kertben biodinamikus gazdálkodás folyik. A helyben termesztett alapanyagból készült finomságokat pedig a kert kávézójában is megkóstolhatjuk.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Milyen halat eszik a magyar?
Tudjuk, hogy egészségesebbek lennénk tőle, azt mondjuk, szeretjük, mégis mi esszük belőle a legkevesebbet az EU-ban, mert szálkás, zsíros, drága, gyanús. A magyar ember és a hal kapcsolata megdöbbentően ellentmondásos. Mit kell tudnunk a pontyról, a hekkről, a tonhalról? Mi az, amit egyáltalán ne együnk?
FOGYASZTÓ
Békéltetők: itt az idei első pozitív és negatív céges lista
A Budapesti Békéltető Testület nyilvánosságra hozta pozitív listáját azokról a vállalkozásokról, akik együttműködtek a testülettel, és akikről a fogyasztók igazolták, hogy teljesítették a testület döntését. A feketelista a testület ajánlásait nem teljesítő vagy együtt nem működő vállalkozások sora.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Erre figyelj halvásárlásnál
A hallal sok értékes vitamint és zsírsavat juttatunk a szervezetünkbe. Honnan tudhatom, hogy elég friss-e, pont ez való a vasárnapi ebédhez, esetleg túlhalászták miatta a tengereket? Csak néhány kérdés, ami elbizonytalanítja a vásárlót. Segítünk, hogy könnyebben eligazodj a kínálatban.
KONYHA ÉS KERT
Ezeket a termékcímkéket keresd a környezetbarát élelmiszereken
Összeszedtük a leggyakoribb termékcímkéket, amelyeket érdemes keresned, ha környezetbarát, etikus forrásból származó élelmiszert szeretnél venni.