Találat a #Aktivista, #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája, #Hús, vegetáriánus címkére
Cikkek rendezése
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Ne a zavarosban halásszunk!
A tengerek nyújtotta szolgáltatások és termékek évente 2,5 billió USA dollár értéket tesznek ki. Mintegy 800 millió ember megélhetése függ közvetlenül a tengeri halászattól. Íme néhány érdekes tény, hogy miért lenne jó a fenntartható tengeri halászat széles körű elterjedése.
KONYHA ÉS KERT
Ezeket a termékcímkéket keresd a környezetbarát élelmiszereken
Összeszedtük a leggyakoribb termékcímkéket, amelyeket érdemes keresned, ha környezetbarát, etikus forrásból származó élelmiszert szeretnél venni.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Ötletek etikus és környezetbarát karácsonyi ajándékhoz
Termékeket, szolgáltatásokat ajánlunk azok számára, akiknek a karácsonyi ajándékozásnál fontos, hogy kik, hogyan, milyen körülmények között állították elő az ajándékot, és az mennyire környezetbarát. Azoknak is, akik idén kiváltanák az ajándékukat.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Vásárlás helyett karácsonyi közösségi adománygyűjtés
Nem tudod, hogy mi a jobb: az őszinteség vagy a tettetett öröm, amikor olyan könyvet, vázát kapsz ajándékba, amiből már kettő van, vagy csak egyszerűen nem tetszik? Te is úgy gondolod, hogy az ezekre költött pénznek jobb helye lenne egy civil szervezetnél, aki az összeget egy Jó Ügyre fordítja? Csatlakozz a “Ne magadnak kérj ajándékot” akcióhoz!
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
A könyves telefonfülkétől az ajándékdobozig
Könyvespolc, telefonfülke, buszmegálló – ami közös bennük, hogy egy kis kreativitással és jó szándékkal adományozó ponttá és használt könyv vagy ruha cserebere hellyé alakíthatók. Bemutatunk néhányat.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Akkor is adományozol, ha éppen vásárolsz
Egy igazi kis kincses-sziget a belvárosban a Filantrópia adománybolt, ahol az adományozáson felül vásárlásainkkal energiahatékonysági projekteket is finanszírozunk. A bolt ötletéről és a hétköznapi működésről Mester Zsuzsával és Vörös Júliával beszélgettünk.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Hogy készül a cipőd? Legelők az erdők helyén
Brazíliai esőerdők helyén létesített legelők, kizsákmányolt szenegáli vendégmunkások a délolasz üzemekben – csak néhány a cipőiparhoz köthető megdöbbentő tényekből. Cikksorozatunk 2. részében az amazonasi esőerdők helyére és a délolasz cserzőüzemekbe kalauzoljuk el az olvasót.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Adományboltba járni jó
Adományboltba nem csak azért jó járni, mert igazi kincsekre és ritkaságokra bukkanhatunk, hanem továbbadhajtuk azokat a már nem használt dolgainkat, amelyek még másoknak jól jöhetnek. A TVE stáb kipróbálta a Filantrópia Adományboltot.
KONYHA ÉS KERT
Hello hal – a balatoni hekk alternatívája
Nem csak halazók működtetését, de különleges halételeivel az édesvízi halfogyasztás népszerűsítését tűzte ki célul a Hello hal. A Tisza-tónál, a tiszaörvényi halazóban jártunk.
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
A 365 napos ruhadiéta
Anya és lánya egy napon úgy döntöttek, egy kerek éven át nem vásárolnak ruhát. Nem, nem külföldön, valahol távol tőlünk, hanem Magyarországon. Van-e esély kilépni a fogyasztás ördögi köréből? Anyát és lányát kérdeztük.