fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

A könyves telefonfülkétől az ajándékdobozig

| Perényi Zsófia

Könyvespolc, telefonfülke, buszmegálló – ami közös bennük, hogy egy kis kreativitással és jó szándékkal adományozó ponttá és használt könyv vagy ruha cserebere hellyé alakíthatók. Bemutatunk néhányat. 

Ostrava

A csehországi Ostravában a vasútállomáson egy nyitott könyvespolc várja azokat, akik esetleg otthon hagyták az olvasnivalót. Így talán a vonatok késése sem okoz akkora bosszúságot.

Budapest, Dürer-kert

Nemrég láttuk meg a budapesti Dürer-kert bejáratához közel álló ajándékdobozt. A fa bódéra emlékeztető átadó ponton bárki leadhatja még jó állapotú, de használt tárgyait és ruháit, és persze, ha szükségünk lenne valamire, el is vihetjük azt. A szervezők arra kérnek, hogy tényleg csak akkor vigyünk el valamit, ha valóban használjuk is, vagyis csak szabadrablás alapon nem érdemes, mert talán másnak szüksége lehet rá.

További ajándékdobozok Budapesten

    

Nagymaros

A nagymarosi cukrászda és bicikliszerviz közötti sarkon találkoztunk a könyves telefonfülkével. Bár leírást nem találtunk, de az interneten kutakodva kiderült, hogy a telefonfülke szabad könyvtárként működik. Tehát mindenki elvihet onnan olvasnivalót, és szívesen várják a megunt könyveket is. 

 

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

A cikk a Making cities resilient: chance of urban areas in Central European Countries programunk keretében készült. A projektet az International Visegrad Fund támogatja.

 

 

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Ne dőlj be a zöldre festési praktikáknak és a hangzatos marketing szövegeknek! Összegyűjtöttünk néhány tipikus ál-zöld állítást, amik mögött a leggyakrabban nem áll valós fenntarthatósági törekvés. Pörgesd végig, kerüld el őket Te is. Nem igazán tiszta számodra, mit tekinthetünk zöldre festésnek? Itt leírtuk, mi az a greenwashing, a zöldre festés, és mi a baj vele?, itt […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok