fbpx

| Perényi Zsófia

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

A könyves telefonfülkétől az ajándékdobozig

Könyvespolc, telefonfülke, buszmegálló – ami közös bennük, hogy egy kis kreativitással és jó szándékkal adományozó ponttá és használt könyv vagy ruha cserebere hellyé alakíthatók. Bemutatunk néhányat. 

Ostrava

A csehországi Ostravában a vasútállomáson egy nyitott könyvespolc várja azokat, akik esetleg otthon hagyták az olvasnivalót. Így talán a vonatok késése sem okoz akkora bosszúságot.

Budapest, Dürer-kert

Nemrég láttuk meg a budapesti Dürer-kert bejáratához közel álló ajándékdobozt. A fa bódéra emlékeztető átadó ponton bárki leadhatja még jó állapotú, de használt tárgyait és ruháit, és persze, ha szükségünk lenne valamire, el is vihetjük azt. A szervezők arra kérnek, hogy tényleg csak akkor vigyünk el valamit, ha valóban használjuk is, vagyis csak szabadrablás alapon nem érdemes, mert talán másnak szüksége lehet rá.

További ajándékdobozok Budapesten

    

Nagymaros

A nagymarosi cukrászda és bicikliszerviz közötti sarkon találkoztunk a könyves telefonfülkével. Bár leírást nem találtunk, de az interneten kutakodva kiderült, hogy a telefonfülke szabad könyvtárként működik. Tehát mindenki elvihet onnan olvasnivalót, és szívesen várják a megunt könyveket is. 

 

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

A cikk a Making cities resilient: chance of urban areas in Central European Countries programunk keretében készült. A projektet az International Visegrad Fund támogatja.

 

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás