fbpx

ÖKO-TEST

Értékelésünk: Keresd!
Címkézett termék szolgáltatás típusa: Baba, gyerek, Elektronika, számítástechnika, Ép test, Étel-ital, Ital, Otthon és Iroda, Papír, írószer, Ruházat, Testápolás, tisztálkodás, Vegyi anyagok
Címke célja: biztonság, egészség, könyezetvédelem
Itthon: rendszeresen látjuk

A magyar polcokon egyre több a német Öko-test magazin emblémájával ellátott termék. Az Öko-test egy német nyelvű vásárlói magazin, amely 1985 óta foglalkozik különböző termékek egészségi és környezeti szempontú tesztelésével.

A jelölés csupán azt jelzi, hogy a magazin tesztjén jól (gut) vagy nagyon jól (sehr gut) szerepelt-e a termék.

A lap a tesztek kritériumait a legújabb tudományos eredmények alapján határozza meg, és független laboratóriumokban végzi a méréseket. Az összetevők, hatóanyagok, káros anyagok, környezeti hatások vizsgálatakor az Öko-test általában szigorúbban ítél, mint ahogy azt a törvények előírják. Ám nincs életciklus elemzés, és nincs folyamatos tanúsítás. A címkén szerepel az is, melyik lapszámban (év/hó) szerepel a teszt, ellenőrizhetjük a tartalmat, és láthatjuk mennyire frissek az eredmények.

Tehát ha ilyen logóval ellátott terméket vásárolunk, csupán a magazin feltételei szerint a legkisebb ökológiai kockázatú vagy legkevésbé egészségkárosító alternatívát kapjuk.

Kapcsolódó linkek

http://www.oekotest.de/

    Iratkozz fel híreinkre!

    Tippek, tesztek, programok

    Megszakítás