- Tudatos Vásárlók
- Étel-ital
KONYHA ÉS KERT
Szürkemarha
Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesületének eredetigazolási és terméktanúsító védjegye, amely olyan húsokra és hústermékekre kerülhet fel, amelyek magyar szürke fajtájú marhából származnak. A minősítő szervezet a védjegyhasználatra jogosult termékeket DNS mintavétel alapján rendszeresen ellenőrzik. A terméket nem csak a védjegy, hanem ún. ENAR szám is azonosít. Ez a szám a jószágot nem csak élete folyamán […]
KONYHA ÉS KERT, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG
EU Organic
A természeti környezetre kedvező módon, jogszabályban rögzített körülmények között előállított élelmiszerek kaphatják meg a bio minősítést. A szigorú követelményeknek való megfelelést független szervezetek tanúsítják, a folyamatos ellenőrzések biztosítják a fogyasztó számára, hogy valóban ökológiai termesztésből/termelésből származó (köznapi néven bio) zöldséget, gyümölcsöt, fűszert, húst vagy belőlük készült terméket vásárol. Biotermesztés szabályai az egész Európai Unióban egységesek, […]
KONYHA ÉS KERT
HU-ÖKO-02: bio termék
A természeti környezetre kedvező módon, jogszabályban rögzített körülmények között előállított élelmiszerek kaphatják meg a bio minősítést. A szigorú követelményeknek való megfelelést független szervezetek tanúsítják, a folyamatos ellenőrzések biztosítják a fogyasztó számára, hogy valóban ökológiai termesztésből/termelésből származó (köznapi néven bio) zöldséget, gyümölcsöt, fűszert, húst vagy belőlük készült terméket vásárol Magyarországon két szervezet jogosult igazolni, hogy a […]
KONYHA ÉS KERT, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG
HU-ÖKO-01: bio termék
A természeti környezetre kedvező módon, jogszabályban rögzített körülmények között előállított élelmiszerek kaphatják meg a bio minősítést. A szigorú követelményeknek való megfelelést független szervezetek tanúsítják, a folyamatos ellenőrzések biztosítják a fogyasztó számára, hogy valóban ökológiai termesztésből/termelésből származó (köznapi néven bio) zöldséget, gyümölcsöt, fűszert, húst vagy belőlük készült terméket vásárol. Magyarországon két szervezet jogosult igazolni, hogy a […]
KONYHA ÉS KERT
MSC
Aki a fenntartható tengeri halászatot szeretné támogatni, válassza az MSC címkével jelölt, minősített termékeket. A Marine Stewardship Council címkéjét azok a halászok használhatják, melyek tartózkodnak a halászati területek vagy fajok túlhalászástól, az egyes halfajok kihalásához vezető módszerektől, illetve a halászterületeiken kihalófélben lévő fajták egyedszámának növekedését biztosító módszereket alkalmaznak. Az ökológiai hatások mérséklése érdekében a helyi […]