fbpx

Étel-ital

KONYHA ÉS KERT

GOTS – Made with organic

Az utóbbi időben egyre több ruházati és lakástextília gyártó rukkol elő biopamut kollekciójával. Sajnos a legtöbb esetben ez inkább a „zöldre festés” jelensége, a vásárlók megtévesztésére irányul. Sokszor ugyan maga az alapanyag, a gyapot valóban bio, organikus, de a feldolgozási folyamat során többször kezelik vegyszerekkel, klóros fehérítőkkel, a gyárakban kizsákmányolt gyerekek dolgoznak, a szennyvizet kezeletlenül […]

KONYHA ÉS KERT

Oxidáló (GHS03)

A jelölés egyike a 9 veszélyszimbólumnak. A vegyi anyagokat és vegyi anyag keverékeket (termékeket) gyártók és importálók kötelesek besorolni az uniós jogszabályokban meghatározott osztályok valamelyikébe. A vegyi anyagok minősítésével kapcsolatos rendelkezések az alábbi veszélyességi osztályokat határozzák meg: Robbanásveszélyes Tűzveszélyes Oxidáló Nyomás alatt lévő gáz Maró hatású Akut toxicitás Súlyosan veszélyes az egészségre Egészségi veszély / […]

KONYHA ÉS KERT

Tűzveszélyes (GHS02)

A jelölés egyike a 9 veszélyszimbólumnak. A vegyi anyagokat és vegyi anyag keverékeket (termékeket) gyártók és importálók kötelesek besorolni az uniós jogszabályokban meghatározott osztályok valamelyikébe. A vegyi anyagok minősítésével kapcsolatos rendelkezések az alábbi veszélyességi osztályokat határozzák meg: Robbanásveszélyes Tűzveszélyes Oxidáló Nyomás alatt lévő gáz Maró hatású Akut toxicitás Súlyosan veszélyes az egészségre Egészségi veszély / […]

KONYHA ÉS KERT

Robbanásveszélyes (GHS01)

A jelölés egyike a 9 veszélyszimbólumnak. A vegyi anyagokat és vegyi anyag keverékeket (termékeket) gyártók és importálók kötelesek besorolni az uniós jogszabályokban meghatározott osztályok valamelyikébe. A vegyi anyagok minősítésével kapcsolatos rendelkezések az alábbi veszélyességi osztályokat határozzák meg: Robbanásveszélyes Tűzveszélyes Oxidáló Nyomás alatt lévő gáz Maró hatású Akut toxicitás Súlyosan veszélyes az egészségre Egészségi veszély / […]

KONYHA ÉS KERT

BanaFair

Kapcsolódó linkek http://www.banafair.de

KONYHA ÉS KERT

Prémium Hungaricum

A Prémium Hungaricum Egyesület védjegyét az Egyesület tagjai használhatják, akik azonosulnak az Egyesület célkitűzéseivel és termékeik, szolgáltatásaik megfelelnek azon követelményeknek, melyek a védjegyszabályzatban szerepelnek (minőség, megjelenés, szellemiség), és a bírálat során a terméket megfelelőnek találták.   A termékbírálat szempontjai lehetnek az élemiszer beltartalma (íz, illat, állomány, szín), esztétikai megjelenése, nyomonkövethetőségé, minőségbiztosítása, csomagolás, jelölés.   A […]

KONYHA ÉS KERT

Oltalom alatt álló földrajzi jelölés

Az olyan különleges minőséggel, jelleggel bíró élelmiszerfajták, amelyek készítésének, feldolgozásának legalább egy lépése egy adott földrajzi helyhez kötődnek, bejegyzéssel elnyerhetik az unió „oltalom alatt álló földrajzi” jelölését (OFJ) és minősítését.   A bejegyzési kérelmet az európai tagállam illetékes nemzeti hatóságához kell benyújtani. Ha a kérelmet elfogadhatónak tartják, akkor elküldik az Európai Bizottságnak jóváhagyásra. A bejegyzési […]

KONYHA ÉS KERT

Oltalom alatt álló eredetmegjelölés

Az olyan különleges minőséggel, jelleggel bíró élelmiszerfajták, amelyek készítésének, feldolgozásának lépései, kiemelkedő tulajdonságai egy adott földrajzi helyhez kötődnek, bejegyzéssel elnyerhetik az unió „oltalom alatt álló eredetmegjelölést”(OEM) és minősítését. A bejegyzési kérelmet az európai tagállam illetékes nemzeti hatóságához kell benyújtani. Ha a kérelmet elfogadhatónak tartják, akkor elküldik az Európai Bizottságnak jóváhagyásra. A bejegyzési eljárás nyilvános, azzal […]

KONYHA ÉS KERT

Hagyományos különleges termék

Az olyan hagyományos jelleggel bíró élelmiszerek, amelyek már legalább 25 éve jelen vannak az Európai Unió piacán, és speciális jellemzőik megkülönböztetik más, hasonló élelmiszerektől,  bejegyzéssel elnyerhetik az unió „hagyományos különleges termék” jelölését (HKT) és minősítését.   A bejegyzési kérelmet az európai tagállam illetékes nemzeti hatóságához kell benyújtani. Ha a kérelmet elfogadhatónak tartják, akkor elküldik az […]

KONYHA ÉS KERT

Kézműves, kézmíves

Kézműves/kézmíves élelmiszernek nevezhető az az egyedi jelleggel bíró termék, amelynek előállítása során a különös gondosság, a „mívesség”, a kézzel végzett és a szaktudás által irányított munkafolyamat dominál. Kézműves terméket elsősorban kézi technológiával állítanak elő. Egyes munkafolyamatok gépesíthetők, azonban az előállításnak a közvetlen emberi irányításon és a kézi munkavégzésen, emberi erőfeszítésen, tapasztalaton kell alapulnia.   A […]

    Iratkozz fel híreinkre!

    Tippek, tesztek, programok

    Megszakítás