Találat a #Háziállat, #Hús, vegetáriánus, #Otthon és Iroda, #Termékcímkézés címkére
Cikkek rendezése
Zöld Otthon mindenkinek
Formaldehid: a legfőbb beltéri levegőszennyező
Bútorvásárlásnál talán még kevésbé figyelünk annyira az összetevők esetleges veszélyeire, mint például a hétköznapi élelmiszer vagy kozmetikum vásárlásakor. Pedig a formaldehid kellemetlen lakótárs, bútoraink nagy részével kéretlenül költözik a lakásunkba, esetenként durva allergiát okozva.
KONYHA ÉS KERT
Termékteszt: Sótartalom
Terméktesztünkben arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyi sót tartalmaznak az általunk kiválasztott leveskockák, levesporok, és ez megegyezik-e a csomagoláson feltüntetett mennyiséggel. És vajon mennyi sót eszünk, ha ezeket a termékeket választjuk? 30 különböző terméket vizsgáltunk.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Savanyúságot vizsgált a NÉBIH: 52 termékből 27 ellen indult hatósági eljárás
- #Bírság és megtévesztés
- #E-számok
- #Termékcímkézés
- #Vegyi anyagok
- #Veszélyes termékek
- #Zöldség-gyümölcs
Savanyúságokat tesztelt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Az 52 vizsgált termékből 27 esetben kellett hatósági eljárást indítani. Gond volt többek között a szacharin és a kén-dioxid tartalommal, valamint az esetek harmadában jelölési hibákat is találtak. Ezután országos ellenőrzést rendeltek el.
KONYHA ÉS KERT
10 lépés a fenntartható élelmiszerfogyasztás felé
- #Bio
- #Helyi élelmiszer
- #Hús, vegetáriánus
- #Ital
- #Shopping consciously
- #Szupermarket, piac, kisbolt
- #Zöldség-gyümölcs
Nem csak egészségügyi szempontból érdekes, hogy mi kerül a tányérra. A gazdasági, társadalmi hatások legalább olyan fontosak, így érdemes alaposan megfontolni, hogy milyen élelmiszert vásárolunk. Az alábbi útmutató segít a fenntartható, környezettudatos és etikus élelmiszerfogyasztás kialakításában.
KONYHA ÉS KERT
Mindent az E-számokról!
Újra naprakész típus, név és szám szerint is kereshető E-szám adatbázisunk. Az egyes szócikkek részletes leírással szolgálnak az egyes anyagok eredetéről, felhasználási területéről, felhasználásának céljairól, az ismert, bizonyított vagy vélt kockázatokról.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Van értelme a párizsinak?
Belegondoltatok már, hogy mennyi felesleges dolgot tesznek a párizsiba, és milyen drága, ha előrecsomagolva vesszük meg? Mi van benne, és mit vehetünk helyette? Utánaszámoltunk.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
A megosztással mindenki jól jár
Egyre inkább terjed a világ nagyvárosaiban a javak közösségi megosztásán alapuló fogyasztás. A trend hazánkba is megérkezett, már több tucat megosztáson alapuló netes platform létezik, amelyek használatával a résztvevők szinte észrevétlenül válnak ökotudatos fogyasztókká. A kezdeményezéseket összefogó OuiShare magyar alapítójával, Berkovics Dalmával a fogyasztás új formájáról beszélgettünk.
KONYHA ÉS KERT
Tanuljuk újra nagyanyáink konyhatechnológiáját
Nem is gondolnánk, hogy a régi, tradicionális konyhatechnológia milyen gazdag eszköztárral rendelkezik az ételek feldolgozását illetően. Melyek ezek, és miért érdemes használni őket?
KONYHA ÉS KERT
Élelmiszer-adalékanyagok és újraértékelésük az EU-ban
Az élelmiszer-adalékanyagokra vonatkozó Uniós jogszabályok azon az elven alapulnak, hogy csak azon adalékanyagok használatát engedélyezik, amelyek átmentek egy teljes körű biztonsági értékelésen.
Zöld Otthon mindenkinek
Ólom a csapvízben: Van rá esély?
Az ólomcső használata az ókor óta ismert, akárcsak az ólom mérgező hatása. A túlzott ólombevitel leginkább a fejlődő magzatra és a gyerekekre lehet veszélyes, de mindenkinek érdemes odafigyelnie, hogy milyen csőből érkezik az otthoni csapvíz.