Találat a #Étel-ital, #Víz címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Együtt az alternatív élelmiszer hálózatok fejlesztéséért
A hatóságok és tanúsító szervezetek minősítési rendszerei mellett számos alternatív rendszer született világszerte, melyet a biotermelők, fogyasztók és civil szervezetek dolgoztak ki. Ilyen a részvételi minőségbiztosítás (angolul participatory guarantee system – PGS) vagy a közösségi mezőgazdálkodás. A IFOAM iránytásával a TVE új projektet indít.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Ki nem találnád, honnan importáljuk a legtöbb banánt
Arra voltunk kíváncsiak, honnan jön az itthon kapható banán Magyarországra. Annyit elárulunk, hogy nem közvetlenül egy termelő országból, hanem meglepően közelről érkezik.
KONYHA ÉS KERT
Soha olyan jóízűen nem ittam sört előtte
A kézműves sörök között létezik egy, amelyik különlegesebb a különlegesnél. A SHARE közösségi sör, a társadalmi felelősségvállalásért jött létre. Egyik alapítóval, Alvégi Lócival beszélgettünk az indulásról, jelenről és jövőről.
KONYHA ÉS KERT
„Has, alkoss, gyarapíts!” – a fenntartható élelmezésről diákoknak és tanároknak
Mikor és milyen módszerekkel érdemes az élelmezéssel, a lokális és globális összefüggésekkel, a fenntarthatósággal, kapcsolatos iskolai szemléletformálást megkezdeni? Van-e rá esély, hogy a diákok jó gyakorlatokkal, fenntartható megoldásokkal találkozzanak? Az EAThink 2015 projekt és az Anthropolis Egyesület könyvet adott ki a témában, amely hasznos segítség lehet tanároknak és diákoknak egyaránt.
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Akiket tönkre tesz az olasz paradicsom
- #Emberi jogok, esélyegyenlőség
- #Étel-ital
- #Foglalkoztatás, gyerekmunka, sweatshopok
- #Zöldség-gyümölcs
A paradicsomtermesztést Olaszországban javarészt a modernkori rabszolgaság működteti. A munkások – fiatal férfiak Afrikából, több gyermekes anyák Romániából – az emberkereskedelem áldozatai. Számukra, bármennyire is megbánták, hogy odamentek, nincs visszaút, jelenük embertelen, a jövőjük kilátástalan.
DIVAT, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
A biotermesztés a munkásoknak is jobb nem csak a fogyasztónak
Az iparszerű növénytermesztés egyik alappillére a növényvédő szerek széleskörű használata, ami komoly veszélyforrást jelent az ott dolgozókra. Egy nemzetközi kutatás feltárta a „hagyományos” és a bio banánültetvényeken dolgozók egészségügyi helyzetét. Íme az eredmények.
KONYHA ÉS KERT
Méltányos gyümölcsöt kampány: Mit értünk el egy év alatt?
A Méltányos gyümölcsöt kampányban azon dolgozunk több európai és nemzetközi partnerrel, hogy javítsuk az élelmiszer ellátási lánc végén elhelyezkedő beszállítók és ültetvényen dolgozók életét. Kampányoltunk, leveleket írtunk, politikusokkal tárgyaltunk, de mindez mire volt jó?
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Az a jó öko termék, amely legalább olyan jól használható, mint a hagyományos társai
Alternatív háztartási ökoboltnak nevezik magukat, de ennél sokkal több a jövőre 10. szülinapját ünneplő Zöldbolt.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Teszteld magad – nem csak borrajongóknak!
A bortermelés nagy üzlet szerte a világon. A kommersz borok mellett egyre növekvő szegmenst jelentenek a bio és a Fairtrade borok. Nézd meg a TVE borkvízét, és tudj meg minél többet az alternatív bortermelésről.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Csendes Art N Craft: hazai portékák kincsesbányája
Az eredetileg Pesti Szatócs néven induló mesebeli boltocska egyedi színfoltja a Károlyi-kert környékének. A különleges kerámiák, használati tárgyak rajongóinak erősen ajánlott legalább egyszer ellátogatni ide.