Találat a #Étel-ital, #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája, #Termékcímkézés címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Közösségek az ökogazdaságok minősítésében
A részvételi minőségbiztosítás a kistermelők és vásárlóik közötti bizalomra alapulva segíti vagy váltja ki a külső minőségbiztosítási rendszereket. 2018. május 23-án tréninget tartunk az ún. részvételi minőségbiztosítási rendszerek működéséről. Meghívott vendégünk a francia Nature & Progrès minősítő szervezet szakértője. A rendezvény szakmai partnere az IFOAM.
KONYHA ÉS KERT
E-számok: teszteld a tudásod!
Van, aki elszörnyedve pásztázza végig a termékeken lévő adalék-listát. Mások rá se hederítenek, hiszen úgy érzik, semmi bajuk tőle. Akármelyik táborba tartozunk két dolog biztos: 1. az E-számok átláthatatlanul sokan vannak, 2. nehezen kerülhetjük el őket. Teszteld tudásod, hátha így jobban átlátod majd, mitől érdemes óvakodni és mitől nem kell tartanod.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Mikor cseréld le a porszívód?
- #Elektronika, számítástechnika
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Környezetvédelem, környezetszennyezés
- #Otthon és Iroda
- #Takarítás, tisztítás
- #Termékcímkézés
Meddig kéne használni ugyanazt a porszívót, ha környezettudatosak vagyunk? Mi az az energiahatékonysági besorolás, ami fölött környezeti szempontból addig érdemes javíttatnunk, ameddig lehet? Miért tűntek el Európában az áruházak polcairól a nagy teljesítményű gépek? Tudj meg minél többet a porszívóról!
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Levált a cipőm sarka -visszavihetem a boltba?
Aki vásárol az előbb-utóbb szembe fog találkozni a garancia, szavatosság és a kellékszavatosság rejtélyes fogalmával. Mit jelentenek ezek pontosan és milyen jogok illetik meg a fogyasztót vásárláskor? Következő előadásunkon, április 27-én erről lesz szó.
KONYHA ÉS KERT
Teszt: rizs, puffasztott rizs
A Tudatos Vásárlók Egyesülete szupermarketben ill. bioboltban kapható 23 különböző rizst és 10 különböző puffasztott rizst vizsgáltatott meg laboratóriumban. A termékek pontozása során a nehézfémtartalom mellett olyan tényezőket is figyelembe vettek, mint az ökológiai termesztés, illetve Fairtrade védjegy vagy a származási hely.
BABA-MAMA, DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Itt a vége a turizás virágkorának?
Reng a globális használtruha piac, a lökések itthon is érezhetők. Tarolnak a fast fashion márkák, esztelenül olcsó az új ruha, vesszük is, mint a cukrot. Sorra húzzák le a rolót a használtruha-boltok, sok helyen eltűntek a ruhagyűjtő konténerek, és ki tudja, mi jön még. Tényleg búcsút mondhatunk a turkálóknak?
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Catering műanyag hulladék nélkül
Egyelőre kevés zöld catering kezdeményezést találni a magyar piacon, a tapasztalatok mégis azt mutatják, hogy nő az igény a hulladékmentes, egészséges alapanyagokból, fenntartható módon szervírozott cateringre. A következő vállalkozásokat mi is jó szívvel ajánljuk.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Goals for Good – így érd el hatékonyan a céljaidat!
Sokat gondolkozol céljaidon és azon, mi tesz igazán boldoggá? Még nem vagy 30, és diplomás állásban vagy nagyvállalati gyakornokként dolgozol? Itt van neked egy izgalmas képzés és kutatási program arról, hogyan tűzd ki okosan céljaidat, és hogyan érheted el azokat. Csatlakozz a Goals for Good programhoz!
KONYHA ÉS KERT
A részvételi minőségbiztosítás és közösségi mezőgazdálkodás Franciaország
Az EATingCRAFT egy oktatási projekt a részvételi minőségbiztosításról és a közösségi mezőgazdálkodásról, melynek célja képzési modulok kialakítása mely elősegíti a részvételi minőségbiztosítás alkalmazását. Tanulmányúton jártunk Lyonban.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Cascina Santa Brera, avagy biogazdálkodás olasz módra
A 1,5 millió lakosú Milanót nem éppen a fenntarthatósággal azonosítjuk. A külvárosában mégis több éve virágzik Cascina Santa Brera, egy permakultúrával, állattenyésztéssel, méhészkedéssel és oktatással foglalkozó gazdaság. Minket elvarázsolt a helyszín. Képes beszámolónk következik.