Találat a #Étel-ital, #Fair Trade, #Ital, #Kereskedelem címkére
Cikkek rendezése
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Ki nem találnád, honnan importáljuk a legtöbb banánt
Arra voltunk kíváncsiak, honnan jön az itthon kapható banán Magyarországra. Annyit elárulunk, hogy nem közvetlenül egy termelő országból, hanem meglepően közelről érkezik.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
A Fairtrade 2020-as terve Téged is (meg)érint
A klímaváltozás, éhezés, kizsákmányolás korában az etikus kereskedelem reményt adhat. Az idén 20 éves Fairtrade globális helyzetjelentését olvasva elsírod magad, aztán mész, és veszel egy tábla etikus csokit.
KONYHA ÉS KERT
Teszt: kávéfőzők
14 különböző márkájú, összesen 48 kávéfőzőt tesztelt laboratóriumban a TVE nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel együtt. A tesztelt készülékek között van 10 automata, 15 manuális és 23 kapszulás kávéfőző. Vizsgálták, hogy milyen az elkészült kávé hőmérséklete, az eszpresszó és a tejhab minősége, mennyi idő alatt készül el a kávé, és milyen az energiafogyasztása.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Fairtrade és visszaváltható kapszulás kávé?
Utánajártunk, hogy a legkedveltebb kapszulás kávékat gyártó, forgalmazó cégek újrahasznosítják-e a rengeteg alumínium hulladékot. Azt is megnéztük, hogy létezik-e Fairtrade kapszulás kávé.
KONYHA ÉS KERT
Ajándékozz egyedi TVE ajándékot
Olyan ajándékot keresel, amellyel egy jó ügyet is támogathatsz? Vagy csak szeretnél egy különleges Vadjutka-TVE design kitűzőt vagy egy praktikus keep cup-ot? Akkor nézd meg a TVE termékeit, amelyek megvásárlásával az egyesület munkáját segíted.
KONYHA ÉS KERT
Soha olyan jóízűen nem ittam sört előtte
A kézműves sörök között létezik egy, amelyik különlegesebb a különlegesnél. A SHARE közösségi sör, a társadalmi felelősségvállalásért jött létre. Egyik alapítóval, Alvégi Lócival beszélgettünk az indulásról, jelenről és jövőről.
KONYHA ÉS KERT
„Has, alkoss, gyarapíts!” – a fenntartható élelmezésről diákoknak és tanároknak
Mikor és milyen módszerekkel érdemes az élelmezéssel, a lokális és globális összefüggésekkel, a fenntarthatósággal, kapcsolatos iskolai szemléletformálást megkezdeni? Van-e rá esély, hogy a diákok jó gyakorlatokkal, fenntartható megoldásokkal találkozzanak? Az EAThink 2015 projekt és az Anthropolis Egyesület könyvet adott ki a témában, amely hasznos segítség lehet tanároknak és diákoknak egyaránt.
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Akiket tönkre tesz az olasz paradicsom
- #Emberi jogok, esélyegyenlőség
- #Étel-ital
- #Foglalkoztatás, gyerekmunka, sweatshopok
- #Zöldség-gyümölcs
A paradicsomtermesztést Olaszországban javarészt a modernkori rabszolgaság működteti. A munkások – fiatal férfiak Afrikából, több gyermekes anyák Romániából – az emberkereskedelem áldozatai. Számukra, bármennyire is megbánták, hogy odamentek, nincs visszaút, jelenük embertelen, a jövőjük kilátástalan.
DIVAT, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
A biotermesztés a munkásoknak is jobb nem csak a fogyasztónak
Az iparszerű növénytermesztés egyik alappillére a növényvédő szerek széleskörű használata, ami komoly veszélyforrást jelent az ott dolgozókra. Egy nemzetközi kutatás feltárta a „hagyományos” és a bio banánültetvényeken dolgozók egészségügyi helyzetét. Íme az eredmények.
KONYHA ÉS KERT
Méltányos gyümölcsöt kampány: Mit értünk el egy év alatt?
A Méltányos gyümölcsöt kampányban azon dolgozunk több európai és nemzetközi partnerrel, hogy javítsuk az élelmiszer ellátási lánc végén elhelyezkedő beszállítók és ültetvényen dolgozók életét. Kampányoltunk, leveleket írtunk, politikusokkal tárgyaltunk, de mindez mire volt jó?