Találat a #Bútor, dizájn, dekor, #Étel-ital, #Ünnepek címkére
Cikkek rendezése
Uncategorized
Hulladékcsökkentő – karácsonyi kihívás #1
Szeretjük a karácsonyt, de sokszor pont a lényeg hiányzik. Meghittségre, egymásra figyelésre, egy kis befelé fordulásra nem marad energiánk. Egy kétgyerekes édesanya vállalja, hogy zöldebben, tudatosabban készül majd a karácsonyra, sikereit és kudarcait is megosztja egy négyrészes cikksorozatban. Most, az első részben a vállalásokról olvashattok.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Segítünk dönteni – mit tudnak az etikus címkék
Van különbség a termékeken látható etikus termesztést jelző védjegyek között? Fairtrade, UTZ Certified, Rainforest Alliance – melyik érdemli meg leginkább, hogy vásárlásunkkal támogassuk?
KONYHA ÉS KERT
Mi is megérdemeljük a Fairtrade termékeket
A Tudatos Vásárlók Egyesülete cseh, lengyel, szlovák és máltai partnerekkel 2017 februárjában közös regionális kampányt és petíciót indított. Azt kértük a legnagyobb szupermarket láncoktól, hogy bővítsék Fairtrade termékkínálatukat. Közel 3.000 aláírás gyűlt össze, és a polcokon már látszanak az eremények.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Tippek zöldebb és etikusabb céges karácsonyi bulihoz
Bár még csak novembert írunk, sok helyen a főnökök és munkatársak már most azon morfondíroznak, mikor s hogyan szervezzenek kisebb-nagyobb évzáró, karácsonyi rendezvényt a cégnél. Összeszedtünk néhány ötletet, hogy mitől lehet környezetkímélőbb és felelősebb egy céges buli.
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Itt vehetsz Fairtrade csokimikulást
- #Emberi jogok, esélyegyenlőség
- #Étel-ital
- #Foglalkoztatás, gyerekmunka, sweatshopok
- #Kereskedelem, Fair Trade
Közeledik a Mikulás. Szétnéztünk a boltokban, hol lehet Fairtrade minősítésű csoki Mikulás venni. Jó hír, hogy a nagyobb szupermarketekben, megfizethető áron is vehetünk etikus csokit.
KONYHA ÉS KERT
Együtt az alternatív élelmiszer hálózatok fejlesztéséért
A hatóságok és tanúsító szervezetek minősítési rendszerei mellett számos alternatív rendszer született világszerte, melyet a biotermelők, fogyasztók és civil szervezetek dolgoztak ki. Ilyen a részvételi minőségbiztosítás (angolul participatory guarantee system – PGS) vagy a közösségi mezőgazdálkodás. A IFOAM iránytásával a TVE új projektet indít.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Ki nem találnád, honnan importáljuk a legtöbb banánt
Arra voltunk kíváncsiak, honnan jön az itthon kapható banán Magyarországra. Annyit elárulunk, hogy nem közvetlenül egy termelő országból, hanem meglepően közelről érkezik.
KONYHA ÉS KERT
Soha olyan jóízűen nem ittam sört előtte
A kézműves sörök között létezik egy, amelyik különlegesebb a különlegesnél. A SHARE közösségi sör, a társadalmi felelősségvállalásért jött létre. Egyik alapítóval, Alvégi Lócival beszélgettünk az indulásról, jelenről és jövőről.
KONYHA ÉS KERT
„Has, alkoss, gyarapíts!” – a fenntartható élelmezésről diákoknak és tanároknak
Mikor és milyen módszerekkel érdemes az élelmezéssel, a lokális és globális összefüggésekkel, a fenntarthatósággal, kapcsolatos iskolai szemléletformálást megkezdeni? Van-e rá esély, hogy a diákok jó gyakorlatokkal, fenntartható megoldásokkal találkozzanak? Az EAThink 2015 projekt és az Anthropolis Egyesület könyvet adott ki a témában, amely hasznos segítség lehet tanároknak és diákoknak egyaránt.
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Akiket tönkre tesz az olasz paradicsom
- #Emberi jogok, esélyegyenlőség
- #Étel-ital
- #Foglalkoztatás, gyerekmunka, sweatshopok
- #Zöldség-gyümölcs
A paradicsomtermesztést Olaszországban javarészt a modernkori rabszolgaság működteti. A munkások – fiatal férfiak Afrikából, több gyermekes anyák Romániából – az emberkereskedelem áldozatai. Számukra, bármennyire is megbánták, hogy odamentek, nincs visszaút, jelenük embertelen, a jövőjük kilátástalan.