Találat a #Aktivista, #Étel-ital, #Otthon és Iroda címkére
Cikkek rendezése
ÖKOKÖRÖK
Kevesebb kidobott étel, több zöldség hús helyett Ökokör Kamrában
Kevesebb hús, több zöldség, helyi élelmiszer, csomagolásmentes vásárlás – csak néhány az ÖkoKör Kamra csoporttagok idei sikereiből. Nézzük a részleteket.
KONYHA ÉS KERT
Teszt: gyroshús
A Tudatos Vásárlók Egyesülete tíz különböző budapesti vendéglátóhelyen vizsgálta a gyroshús hozzáadott foszfáttartalmát. 2017 végén nagy vihart kavart a médiában, hogy az Európai Parlament átmenetileg korlátozta volna a gyroshús foszfáttal való kezelését, ezért sokan vészharangot kongattak a gyros fölött. A TVE arra volt kíváncsi, hogy valóban kell-e félni a gyrostól. A divany.hu csapata pedig íztesztnek vetette alá a termékeket.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Mikor cseréld le a tévédet?
- #Elektronika, számítástechnika
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Hulladék
- #Környezetvédelem, környezetszennyezés
- #Otthon és Iroda
- #Televízió, média
- #Termékcímkézés
Talán egyetlen háztartási gép sem esett át az elmúlt tíz év során annyi technológiai változáson, mint a televízió. Mikor érkezik el az a pillanat, amikor a régi tévénk működéséből adódó környezetterhelés nagyobb, mint az, amivel egy új gép legyártása jár? Mit tudnak energiahatékonysági szempontból az okostévék? Okosodj Te is, játszva!
KONYHA ÉS KERT
Ilyen az eper
Honnan ered a neve, és eleve: eper vagy szamóca? És ha az eper földi, akkor viszont mi az az eperfa? Hol terem itthon, mennyire szennyezett? Milyen az idei termés? Ismerd meg a legkedveltebb nyár eleji gyümölcsöt 10 lépésben!
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Képzést tartottunk: Közösségek az ökogazdaságok minősítésében
A részvételi minőségbiztosítás a kistermelők és vásárlóik közötti bizalomra alapulva segíti vagy váltja ki a külső minőségbiztosítási rendszereket. 2018. május 23-án tréninget tartottunk az ún. részvételi minőségbiztosítási rendszerek működéséről. A rendezvény szakmai partnere volt az IFOAM és francia Nature&Progrès.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Tudatos gazdálkodók Európában
Gazdálkodó gyerekek, a természet körfolyamataira odafigyelő biodinamikus gazdaság és a közösségi gazdaság jövőjéről döntő felelős fogyasztók. Nemzetközi képzésen jártunk, és sok-sok érdekes kezdeményezést ismertünk meg.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Ennyivel kevesebb plasztik szemetet termelsz, ha saját tejes palackra váltasz
Az eldobható tejesdoboz vagy műanyag tejesüveg is az egyik hétköznapi “apró” dolgok egyike, amellyel elképesztő mértékben növeljük a környezetbe kikerülő műanyag hulladék mennyiségét. Jöjjenek a számok és a megoldások!
KONYHA ÉS KERT
Nem tilos saját dobozba kérni az ebédet vagy a kávét
Milliónyi egyszer használatos műanyag doboz landol a kukában, pedig a hazai szabályozás engedékeny a saját dobozzal és a keep cuppal szemben. Éves szinten egy háztömbnyi szeméttől kímélnénk meg csak Budapestet, ha saját dobozban kérnénk az ebédet és hozzá a kávét.
KONYHA ÉS KERT
Közösségek az ökogazdaságok minősítésében
A részvételi minőségbiztosítás a kistermelők és vásárlóik közötti bizalomra alapulva segíti vagy váltja ki a külső minőségbiztosítási rendszereket. 2018. május 23-án tréninget tartunk az ún. részvételi minőségbiztosítási rendszerek működéséről. Meghívott vendégünk a francia Nature & Progrès minősítő szervezet szakértője. A rendezvény szakmai partnere az IFOAM.
KONYHA ÉS KERT
E-számok: teszteld a tudásod!
Van, aki elszörnyedve pásztázza végig a termékeken lévő adalék-listát. Mások rá se hederítenek, hiszen úgy érzik, semmi bajuk tőle. Akármelyik táborba tartozunk két dolog biztos: 1. az E-számok átláthatatlanul sokan vannak, 2. nehezen kerülhetjük el őket. Teszteld tudásod, hátha így jobban átlátod majd, mitől érdemes óvakodni és mitől nem kell tartanod.