Találat a #Kereskedelem, Fair Trade, #TVE Hírek címkére
Cikkek rendezése
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Wild Flower Bar: a slow virágbolt
Ha nem érdekelnek a virágokba tűzhető figurák, és a megszokott gerbera-szekfű kombónál valami természetközelibbre vágysz, akkor a mindenképp érdemes ellátogatnod a Vitkovics Mihály utcai Wild Flower Bar-ba. Az alapítók, Klenovszki Mimi és Tóth Kata vadvirágokkal, szezonális vásárokkal és workshopokkal várnak.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Tudatos gazdálkodók Európában
Gazdálkodó gyerekek, a természet körfolyamataira odafigyelő biodinamikus gazdaság és a közösségi gazdaság jövőjéről döntő felelős fogyasztók. Nemzetközi képzésen jártunk, és sok-sok érdekes kezdeményezést ismertünk meg.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Cascina Santa Brera, avagy biogazdálkodás olasz módra
A 1,5 millió lakosú Milanót nem éppen a fenntarthatósággal azonosítjuk. A külvárosában mégis több éve virágzik Cascina Santa Brera, egy permakultúrával, állattenyésztéssel, méhészkedéssel és oktatással foglalkozó gazdaság. Minket elvarázsolt a helyszín. Képes beszámolónk következik.
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Gondoltad volna, hogy nem csak póló készül a gyapotból?
Világszerte 35 millió hektáron termesztenek gyapotot, melynek fő termőterületei Kína, India, Pakisztán és az Egyesült Államok. Több mint 75 országban összesen 100 millió család foglalkozik gyapottermesztéssel. A köztudatban a pólóink alapanyagaként ismert, pedig az élelmiszeripar is előszeretettel használja.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Jót enni, jót tenni – Fairfood, az etikus ételfutár
A Fairfood.hu netes ételrendelési szolgáltatás egyfajta szociális vállalkozás. Hosszútávú cél, hogy a rendelések után az éttermek jutalékából befolyt összeg 20%-át, vagyis a teljes bevételük ötödét jótékony célra fordítsák.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Mennyire fairek a kávézó óriások?
Amikor nemrég az itthon megtalálható kávézó-láncokat teszteltük kiderült, hogy nagyítóval kell keresni náluk a Fairtrade kávét. Viszont akkor mit takar, ha a Starbucks vagy a Café Frei maga nevezi saját magát etikusnak, méltányosnak, lelkiismeretesnek?
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Plüssfigurák hozzáadott értékkel
A segítő vásárlás azt jelenti, hogy egy olyan minőségi terméket vásárolunk, amelyet a munkaerőpiacon nehezen elhelyezkedni tudó munkavállalók készítettek. Így segítünk abban, hogy dolgozhasson, közösségben élhessen, csakúgy mint bárki más. A Gond-viselés Nonprofit Közhasznú Kft. 1993 óta segíti a fogyatékkal élő fiatalokat, hogy megélhessék a munka örömét.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Mennyire fair play a foci?
A foci, a kézilabda, a röplabda vagy a rögbi millióknak jelent örömteli pillanatokat, de nem létezne a legfontosabb kellék, a labda nélkül. Ugyanakkor azoknak az embereknek, akik ezeknek a labdáknak a nagy részét készítik, kevés okuk van a vidámságra… Lássuk a tényeket!
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Ilyen a tea
Isszuk forrón és jegesen, zölden, fehéren, feketén. A tea a víz után a legelterjedtebb ital a világon. Melyik fajtájában van több antioxidáns? Melyik a legnépszerűbb márka? Mi a rooibos? És mi az a chai latte?
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Édes-keserű tények a cukorról
Az évi 175 millió tonna cukor előállításának a legfőbb alapanyaga a cukornád, amelyet a cukorrépa követ a második helyen. A cukornád jelentős részét a fejlődő térségek gazdálkodói termesztik. Tények, érdekességek, amit nem gondoltál volna a cukorról.