Találat a #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája, #Helyi élelmiszer, #Szupermarket, piac, kisbolt címkére
Cikkek rendezése
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Számít egyáltalán, ha te itt kevesebb húst eszel? – térképen a világ húsevői
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Étel-ital
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Hús, vegetáriánus
Egyre inkább az körvonalazódik, hogy a globális klímakatasztrófa elkerülésére az egyik megoldás a húsfogyasztás visszaszorítása lehet. Melyek azok az országok, anelyek a legtöbbet számítanak e téren, tehát a legtöbbet jelentene, ha kevesebb húst ennének? Számít-e egyáltalán valamit is, ha mi itt Európában igyekszünk kevesebb húst fogyasztani? Hol állunk mi, magyarok a globális térképen?
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Hétfőre elfogynak a Föld éves erőforrásai
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Hulladék
- #Hús, vegetáriánus
- #Nagylátószög
- #Természetvédelem, biodiverzitás
- #Víz
A Túlfogyasztás Világnapja tavaly még augusztusra esett, idén azonban már kevesebb, mint 7 hónap alatt elhasználtuk a Föld egy évre elegendő erőforrásait. A rekorder ahogy tavaly, idén is Katar, ahol mindössze másfél hónap alatt, már február 11-én elfogyasztották a fenntartható egész éves készletet. Magyarország az európai és a világátlag között van.
KONYHA ÉS KERT
Ne dobd ki, a csúnya zöldség is lehet finom!
Fejenként évente mintegy 6 kg zöldséget és gyümölcsöt dobunk ki, sokszor csak azért, mert nem szép. Pedig a látszólagos hiba nem felétlenül jelent rosszabb minőséget. Ezen a felesleges pazarláson szeretne csökkenteni a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szemléletformáló kampánya.
BABA-MAMA, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Ilyen menzák kellenek Magyarországnak
Helyi ökogazdálkodóktól származó alapanyagok, mosolygós konyhás nénik, ebéd közben vidáman csevegő gyerekcsapatok, velük étkező tanárok, a visszajelzéseket figyelembe vevő közétkeztetési cég. Ilyen menza nincs − gondolhatnánk. Pedig létezik, és reméljük, egyre több lesz!
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Cégek, akik odaadják a maradék árut a rászorulóknak
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület által összegyűjtött élelmiszer évente 300 ezer embernek segít. Tavaly több mint 11 ezer tonna, boltokban megmaradtadt élelmiszer juttattak jó helyre. Melyek azok az üzletláncok, akik együttműködőek és segítik a mentést? Miért járnak ebben fényévekkel előttünk a csehek? Az egyesület fejlesztési igazgatójával, Újhelyi Katalinnal a sikerekről, az együttműködő cégekről és a mentést korlátozó tényezőkről beszélgettünk.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Itt vannak a számok: 1 millió faj, velük együtt pedig az egész emberiség van veszélyben
- #Állatvédelem
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Hús, vegetáriánus
- #Nagylátószög
- #Természetvédelem, biodiverzitás
Az emberi tevékenység következtében a fajok tömegesen pusztulnak ki – számol be a mai nappal nyilvánosságra hozott legfrissebb biológiai sokféleségről szóló ENSZ-jelentés. Ha nem változtatunk azonnal a mezőgazdaságon, az élelmiszertermelésen és -fogyasztáson, sőt az étrendünkön is, a világnak, ahogy most látjuk magunk körül, vége.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Képzés: közösségi mezőgazdálkodás és pénzügyek kezdőknek
Újra itt a lehetőség, egy igazán izgalmas képzés keretében mutatjuk be a közösségi mezőgazdálkodás működését. Ezúttal a legfontosabb információk mellett a közösségi gazdaságok pénzügyi tudnivalóin lesz majd a hangsúly.
BABA-MAMA, BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Mikor mondjuk el a gyereknek mi van, ha nem most?
- #Baba, gyerek
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Klímaváltozás
- #Környezetvédelem, környezetszennyezés
- #Nagylátószög
- #Természetvédelem, biodiverzitás
Ökológiai lábnyom, túlnépesedés, klímaváltozás – Gévai Csilla Nagyon Zöld Könyve olyan fogalmakkal ismerteti meg az iskolás gyerekeket, amelyek bár manapság fontosabbak, mint valaha, mégis nehezen kerülnek szóba a családi asztalnál. A könyv régóta hiánycikk, most friss tartalmakkal kiegészítve jelent meg újra a Pagonynál – miközben semmit sem veszít abból az egyedi látásmódból, gyerekeknek is érthető megközelítésből, amely miatt annyian megkedvelték.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Szamóca, földi eper
Kedvelt tavasz végi, nyári csemegénk a földi eper, sőt, az édesszájúaknak remek hír, hogy ideális összetevője egy kora nyári böjtnek.de mit is nevezünk földi epernek valójában? Mi köze van az eperfához vagy a szamócához? Hogyan tároljuk, mit készítsünk belőle?
KONYHA ÉS KERT
Génbankból kiszabadított ritka paradicsomok kerülhetnek forgalomba
Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet elfeledett tájfajták öko-palántáiból adományozott a Kortárs Építészeti Központ Kerthatár Közösségi Kertjének. A különleges ízvilágú tájfajta-palánták május közepétől – korlátozott mennyiségben – kereskedelmi forgalomban is elérhetők lesznek.