Találat a #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája, #Helyi élelmiszer, #Szupermarket, piac, kisbolt címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Őszibarack
A hamvas héjú őszibarack július közepétől szeptember elejéig kapható nyersen a piacon. Húsa zöld, sárgásfehér, sötétvörössel áttört zöldesfehér színekben pompázik. Magvaváló és duránci fajtái egyaránt kedveltek.
Etikus kereskedelem, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Érdemes megvárni a magyar dinnyét? – a tudatos vásárlók megmondták
Idén sokára ért be a hazai görög- és sárgadinnye. Mi is alig bírtuk már kivárni, így a júliusi #gyorskörben is a dinnye került terítékre. Arra voltunk kíváncsiak, kivárják-e a hazai görögdinnyét a tudatos vásárlók? Azt is megtudtuk, meddig tart idén várhatóan a dinnyeszezon.
KONYHA ÉS KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Közösségi gazdaságtól a tányérig: egy tájfajta óriás útja képekben
Fotósunk egy tájfajta óriás paradicsomot kísért végig útján a terényi MagosVölgy Ökológia gazdaságból közösségük egy tagjának tányérjáig.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Málna
Ki ne szeretné az édes, de mégis kicsit savanykás málna mámorító ízét? Milyen élettani hatásai vannak? Hogy vásároljunk? Hogyan termesszük?
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Uborka
A kovászos és a nyers uborkasaláta, az uborkaleves pedig a nyár csemegéje. Miért egészséges? Hogy vásároljunk? Mit készítsünk belőle?
BOLYGÓ, FOGYASZTÓ
Így vásárolj fenntarthatóan: megújult a tudatos vásárló 12 pontja
- #fenntartható életmód
- #fogyasztáscsökkentés
- #háztartás zöldítés
- #Helyi élelmiszer
- #hulladékcsökkentés
A vásárlás a Te döntésed, a pénzed szavazat. Eldöntheted, mit és kit támogatsz. És mit nem. Lista, szatyor, mennyiség, javíttatás, újrahasznosítás és társai – 12 szempont, amit érdemes észben tartani vásárláskor. Tudatos vásárlás 12 lépésben.
BOLYGÓ, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Vadvirágos talajtakarókat a sorok közé!
Vadirág magkeverékekkel a természeti értéket is növelő vetéseket és szemet gyönyörködtető látványt teremthetünk nyárra a kiskertünkbe vagy a gazdaságunkba is. A vadirágos sávokban 50%-kal több a hasznos rovar.
KONYHA ÉS KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
A bevásárlóközösségek felé fordultak a fogyasztók a járvány miatt
Mi az a három ok, ami miatt egyértelműen nőtt a népszerűsége a helyi élelmiszernek, melyek a legkedveltebb beszerzési formák a vészhelyzetben? Erre ad választ a Lo-Káli kutatócsoport és a Közgazdaság-és Regionális Tudományi Kutatóközpont kutatása.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Fenntarthatósági jelölést kaphatnak az élelmiszerek, Franciaországban
Új öko pontozási rendszert hoztak létre független civil szervezetek Franciaországban. A tápanyagértekek jelölésének mintájára létrehozott Eco-score célja az élelmiszerek környezeti hatásainak megmutatása, ezzel pedig a fenntartható fogyasztás megkönnyítése.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Pasztinák
A pasztinák vagy más nevén paszternák manapság méltatlanul mellőzött gyökérzöldségünk. Pedig a burgonya Európába érkezése előtt főzve is, sütve is fontos népeledel volt a kontinensen. Kinézetre ugyan leginkább egy nagyra nőtt fehérrépa, de egészen másra használjuk.