Találat a #Egészség, betegség, gyógyulás, #Étel-ital címkére
Cikkek rendezése
Uncategorized
Hatásos stresszcsökkentés – csak egy dolog kell hozzá, és az mindig nálad van
A stressz romboló hatással van nem csak a közérzetünkre és a teljesítményünkre, hanem az egészségünkre is. A cikkben olyan egyszerű és hatásos stresszcsökkentő módszereket ismerhetsz meg, amelyet bármikor és bárhol gyakorolhatsz. Akár itt és most!
KONYHA ÉS KERT
Ilyen az eper
Honnan ered a neve, és eleve: eper vagy szamóca? És ha az eper földi, akkor viszont mi az az eperfa? Hol terem itthon, mennyire szennyezett? Milyen az idei termés? Ismerd meg a legkedveltebb nyár eleji gyümölcsöt 10 lépésben!
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Képzést tartottunk: Közösségek az ökogazdaságok minősítésében
A részvételi minőségbiztosítás a kistermelők és vásárlóik közötti bizalomra alapulva segíti vagy váltja ki a külső minőségbiztosítási rendszereket. 2018. május 23-án tréninget tartottunk az ún. részvételi minőségbiztosítási rendszerek működéséről. A rendezvény szakmai partnere volt az IFOAM és francia Nature&Progrès.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Tudatos gazdálkodók Európában
Gazdálkodó gyerekek, a természet körfolyamataira odafigyelő biodinamikus gazdaság és a közösségi gazdaság jövőjéről döntő felelős fogyasztók. Nemzetközi képzésen jártunk, és sok-sok érdekes kezdeményezést ismertünk meg.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Ennyivel kevesebb plasztik szemetet termelsz, ha saját tejes palackra váltasz
Az eldobható tejesdoboz vagy műanyag tejesüveg is az egyik hétköznapi “apró” dolgok egyike, amellyel elképesztő mértékben növeljük a környezetbe kikerülő műanyag hulladék mennyiségét. Jöjjenek a számok és a megoldások!
KONYHA ÉS KERT
Nem tilos saját dobozba kérni az ebédet vagy a kávét
Milliónyi egyszer használatos műanyag doboz landol a kukában, pedig a hazai szabályozás engedékeny a saját dobozzal és a keep cuppal szemben. Éves szinten egy háztömbnyi szeméttől kímélnénk meg csak Budapestet, ha saját dobozban kérnénk az ebédet és hozzá a kávét.
KONYHA ÉS KERT
Közösségek az ökogazdaságok minősítésében
A részvételi minőségbiztosítás a kistermelők és vásárlóik közötti bizalomra alapulva segíti vagy váltja ki a külső minőségbiztosítási rendszereket. 2018. május 23-án tréninget tartunk az ún. részvételi minőségbiztosítási rendszerek működéséről. Meghívott vendégünk a francia Nature & Progrès minősítő szervezet szakértője. A rendezvény szakmai partnere az IFOAM.
KONYHA ÉS KERT
E-számok: teszteld a tudásod!
Van, aki elszörnyedve pásztázza végig a termékeken lévő adalék-listát. Mások rá se hederítenek, hiszen úgy érzik, semmi bajuk tőle. Akármelyik táborba tartozunk két dolog biztos: 1. az E-számok átláthatatlanul sokan vannak, 2. nehezen kerülhetjük el őket. Teszteld tudásod, hátha így jobban átlátod majd, mitől érdemes óvakodni és mitől nem kell tartanod.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Levált a cipőm sarka -visszavihetem a boltba?
Aki vásárol az előbb-utóbb szembe fog találkozni a garancia, szavatosság és a kellékszavatosság rejtélyes fogalmával. Mit jelentenek ezek pontosan és milyen jogok illetik meg a fogyasztót vásárláskor? Következő előadásunkon, április 27-én erről lesz szó.
KONYHA ÉS KERT
Teszt: rizs, puffasztott rizs
A Tudatos Vásárlók Egyesülete szupermarketben ill. bioboltban kapható 23 különböző rizst és 10 különböző puffasztott rizst vizsgáltatott meg laboratóriumban. A termékek pontozása során a nehézfémtartalom mellett olyan tényezőket is figyelembe vettek, mint az ökológiai termesztés, illetve Fairtrade védjegy vagy a származási hely.