Találat a #Egészség, betegség, gyógyulás, #Étel-ital, #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája, #Helyi élelmiszer, #Zöldség-gyümölcs címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Az üveghegyen innen, a biopiacon túl
Életünk során több kilónyi permetezőszert fogyasztunk el az egészséges gyümölcsökkel? A műtrágya miatt nitrátokban „gazdag” a primőrzöldség? Szúnyog-gén van a (pattogatott) kukoricánkban? És a bio-élelmiszer címkékben sincs bizodalmunk? Hihetetlen bár, de még ekkor is van megoldás! Például csatlakozhatunk egy közösség alapú mezőgazdálkodási rendszerhez.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Tetrapukk
Dollárszagú Dobozos Dezső egyszer csak itt termett. Állítólag nem bírta tovább nézni, hogy milyen ciki ez a csöpögő zacskós, csörgő üveges magyar rendszerváltás. Azt mondta, hogy neki lenni sok-sok tőke, és ha ő iderittyenteni nekünk a tájba egy italdobozgyárat, attól kezdve csak úgy tejel majd a tetratőgyű magyar marha!
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Ki dugta el a kenyeret?
Miért található a tej és a kenyér az üzletek legeldugottabb pontjain? Miért helyeznek el kis értékű árukat a pénztárok körül? Miért a bejárat körül találhatók az akciós áruk csoportjai?
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
A jó pedig elnyeri méltó jutalmát…
A modern, etikus fogyasztói értékrend vásárlással való kinyilvánításának más útja is ismert, mint a bojkott. Ez pedig nem más mint a “buycott”. Cikkünkben annak járunk utána, mit is jelent ez a furcsa angol szóösszetétel.