fbpx

Propaganda – az igazi kenyér

Propaganda – az igazi kenyér

A Tudatos Vásárlók Egyesületénél 13 budapesti pékséget teszteltünk próbavásárlással. Kérdeztünk, vásároltunk, és értékeltük, hogy milyen tájékoztatást kapunk hétköznapi vásárlóként vagy ételallergiásként.

Ehhez a témához kapcsolódik a Józsi bácsi Szabadegyetem morfondírozó estjének (2015.10.15. 18:00) beszélgetése az igazi kenyérről.

Van-e a szinte már “népbetegségnek” számító gluténérzékenységnek köze ahhoz, hogy eltávolodtunk a valódi kenyerektől? Számít-e az ökologikus gazdálkodásból származó búza, milyen hatása van az ipari kenyérnek az egészségünkre, s hogy egyáltalán, miért fontos visszatérni a gyökerekhez és olyan tevékenységekkel foglalkozni, ami az életet és a fenntarthatóságot szolgálja? És végül: hogyan válasszunk jó kenyeret?

Az est különlegessége volt ezen kívül, hogy nem csak beszélgetés volt a kenyérről, hanem aznapi sütésből a srácok hoztak elegendő mennyiséget kóstoláshoz is. Ebben a videóban megismerkedhetsz az est beszélgető partnereivel, a Pipacs Pékség alapítóival. Nézd meg a teljes est felvételét: Beszélgetés az igazi kenyérről.

    Iratkozz fel híreinkre!

    Tippek, tesztek, programok

    Megszakítás