fbpx

Tudatos Vásárlók #OURFOOD.OURFUTURE támogatás

Az #OurFood.OurFuture kampányunk keretében pályázatot hirdetünk 18-35 éves fiatalokat célzó, fenntartható, etikus és klímabarát élelmiszertermeléssel, – ellátással és fogyasztással kapcsolatos civil kampányok, rendezvények és akciók támogatására.

Részletek:

 • 100%-os intenzitással, vissza nem térítendő, legfeljebb 3.000.000 Ft támogatást adunk,
 • 2023. március 1. és július 15. között Magyarországon megvalósuló, egyszerű, kreatív, rövid programokra.

Várjuk egyesületek és alapítványok (Civil tv. 2.§ 6.b-c) jelentkezését.

Határidő: 2023. március 6. 23:00.

A részletes felhívás és a mellékletek (pl. űrlap kérdései, költségvetési tábla) letölthetőek innen vagy a lenti képre kattintva:

Tudatos Vásárlók #OURFOOD.OURFUTURE támogatás

A pályázati programnak az alábbi három közül legalább az egyik területen eredményeket kell felmutatnia:

 1. Nő a tudásbázis és a tudatosság a fiatalok (18-35 évesek) körében arról, hogy az élelmiszer-ellátási láncok hogyan hatnak a klímaváltozásra, a környezet állapotára, és a benne résztvevők jóllétére;
 2. Fogyasztási szokásaik megváltoztatásával a fiatalok (18-35 évesek) növekvő mértékben vegyenek részt a méltányos és fenntartható ellátási láncok, kezdeményezések támogatásában;
 3. Fiatalok (18-35 évesek) aktív állampolgári szerepvállalással ösztönözzék a politikai és vállalati döntéshozókat olyan szakpolitikák kidolgozására és megvalósítására, amelyek célja az élelmiszer-ellátási láncok fenntarthatóbbá, átláthatóbbá, valamint elszámoltathatóvá tétele. Különös tekintettel olyan akciókra, amelyek a fenntarthatósággal kapcsolatos vállalati átvilágításról szóló uniós irányelv javaslatainak felhígítása ellen küzdenek.

Ehhez kapcsolódóan a támogatható tevékenységek a következők:

 1. Nyomtatott, digitális vagy audio-vizuális kiadványok készítése és terjesztése;
 2. Tudatosságot és/vagy fogyasztási szokások megváltoztatását célzó és/vagy aktív polgári szerepvállalásra, aktivizmusra ösztönző kampányok, akciók indítása, beleértve social media megjelenést is;
 3. Tudatosságot és/vagy fogyasztási szokások megváltoztatását célzó és/vagy aktív polgári szerepvállalásra, aktivizmusra ösztönző interaktív rendezvények (pl. tréningek, workshopok, előadások, tapasztalatcserék) szervezése, vagy mások által szervezet rendezvényen való megjelenés, interaktív program szervezése (pl. standolás, programadás fesztiválon, workshop tartása konferencián, foglalkozás tartása táborban stb.).
 4. Egyéb kreatív tevékenységek, melyek alkalmasak a fiatalok figyelmének felkeltésére és aktív bevonására.

FONTOS! A Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesülete társkedvezményezettként vesz részt az Európai Bizottság által támogatott CSO-LA/2020/411-443 sz. #OurFood.OurFuture projektben, ennek keretében van lehetőségünk arra, hogy más civil szervezetek kisebb projektjeit támogattassuk.

Éppen ezért kizárólag olyan szervezetek tudunk támogatni, amely más módon NEM kedvezményezettje a támogatásnak (nem Koordinátor, nem Társkedvezményezett, illetve azoknak nem tagszervezete), valamint nem részesül ún. harmadik feleknek szóló egyéb pénzügyi támogatásban a projektet finanszírozó pályázati felhívás keretében (EuropeAid/160048/DH/ACT).

Jelentkezés itt vagy a lenti képre kattintva:

Tudatos Vásárlók #OURFOOD.OURFUTURE támogatás

A pályázati folyamattal kapcsolatos kérdéseiket az érdeklődők 2023. március 1-ig küldhetik el Haraszti Anikónak a tve(kukac)tve.hu címre.

EO logoA projekt az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósul meg a CSO-LA/2020/411-443 sz #OurFood.OurFuture projekt keretében. A lebonyolítás részletiért kizárólag a Tudatos Vásárlók Egyesülete vállal felelősséget, és semmilyen tekintetben nem tükrözi az Európai Unió álláspontját.

  Iratkozz fel híreinkre!

  Tippek, tesztek, programok

  Megszakítás