Linkek

Linkek » Otthon és Iroda » Hulladék

Hulladékégetés

A HUMUSZ által működtetett oldalon számos információt találunk a hulladékégetésről. Az ezzel kapcsolatos kampányok, emissziós adatok és esettanulmányok mellett a hulladékmegelőzési ötletek is helyet kapnak.

Ne csomagolj!

A karácsony, ahogy megszoktuk: sok ajándék, sok csomagolópapír (vagy valami olyasmi), vagyis sok szemét, és persze sok kivágott fa. De minek is?

Szelektálj - most!

Brit tematikus oldal a szelektív hulladékgyűjtésről.

"Mindent a mosható pelenkáról..."

Informatív, a mosható pelenka témájának szentelt blog. Éljen!

MaradékÉpítőanyag.hu

Megmaradt 10 liter festék a felújításból? 5 négyzetméter parketta? Vagy fordítva: nincs szükséged csak egy pár négyzetméter csempére, pár kiló cementre és ezeket szeretnéd minél olcsóbban megszerezni? Ebben lehet segítség ez az oldal, ahol ingyen adhatod fel hirdetésed, hogy a felesleg is gazdára találjon.

Hulladékból termék

Az Öko-Pack Kht. 2005-ben kezdeményezte egy olyan egyedülálló környezetvédelmi szakkiállítás, nevelési és kommunikációs platform létrehozását, amely a szelektív hulladékgyűjtés értelmét és eredményét mutatja be. Az ország nagyobb településein vándorkiállításként megrendezésre kerülő rendezvény a helyi önkormányzatok, közszolgáltatók, non-profit környezetvédelmi szervezetek, oktatási intézmények közreműködésével kerül folyamatosan megrendezésre.

Budapest Minden Ingyen - Budapest Freecycle

"Sokan értékeket is kidobnak, ami pazarlás. Ez a fórum azért van, hogy mielőtt kidobsz valamit, másokat értesíts. Ha valamire nincs már szükséged és ingyen odaadnád, akkor írd meg. Lehet, hogy valakinek pont az kell, amit te ki akarsz dobni. Ha szeretnél ingyen kapni valamit, azt is írd meg, mert lehet, hogy valakinek a sufnijában ott hever, ami neked kellene, és szívesen odaadná! Ha szeretnél valakinek ajandékot adni, ez a te fórumod! Ha szeretnél segíteni valakinek ingyen, nyugodtan hirdesd a szakmádat..."

Komposztálós hírek

A Humusztól.

Lakossági Hulladékgyűjtő Udvarok Budapesten

Az FKF Rt 14 lakossági hulladékgyűjtő udvart üzemeltet ahol a háztartásokban keletkező, átlag életvitellel összefüggő kis mennyiségű, hasznosítható vagy átvételre meghirdetett veszélyes hulladékokat hivatottak átvenni.

Hulladék-Suli

"Fő célunk, hogy megismertessük látogatóinkat a korszerű hulladékkezeléshez szükséges ismeretekkel, amelyek birtokában elkezdhetik az otthoni és az iskolai szelektív hulladékgyűjtést."

HuMuSz - Hulladék Munkaszövetség

"A kilencvenes évek derekán néhány környezetvédő szervezet számára kezdett egyre inkább nyilvánvalóvá válni, hogy idehaza valami nagyon nincs rendben a „szemét” fronton. Nekirugaszkodtak és létrehozták a Hulladék Munkaszövetséget (HuMuSz-t), hogy megpróbálják feltárni a hulladékgazdálkodás egyre nyilvánvalóbb problémáit, és lehetőleg más mederbe terelni a piaci folyamatokat, az emberek fogyasztási szokásait és a törvényalkotást."
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében