Videók

Igazi kenyér (Propaganda - 2015.01.30)

Józsi bácsi

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 13 budapesti pékséget tesztelt próbavásárlással. Kérdeztünk, vásároltunk, és értékeltük, hogy milyen tájékoztatást kapunk hétköznapi vásárlóként vagy ételallergiásként.

Ehhez a témához kapcsolódik a Józsi bácsi Szabadegyetem morfondírozó estjének (2015.10.15. - 18:00) beszélgetése az igazi kenyérről. Van-e a szinte már “népbetegségnek” számító gluténérzékenységnek köze ahhoz, hogy eltávolodtunk a valódi kenyerektől, számít-e az ökologikus gazdálkodásból származó búza, milyen hatása van az ipari kenyérnek az egészségünkre, s hogy egyáltalán miért fontos visszatérni a gyökerekhez és olyan tevékenységekkel foglalkozni, ami az életet és a fenntarthatóságot szolgálja? És egyáltalán hogyan válasszunk jó kenyeret?

Az est különlegessége volt ezen kívül, hogy nem csak beszélgetés volt a kenyérről, hanem aznapi sütésből a srácok hoztak elegendő mennyiséget kóstoláshoz is. Ebben a videóban megismerkedhetsz az est beszélgető partnereivel, a Pipacs Pékség alapítóival. Nézd meg a teljes est felvételét: Beszélgetés az igazi kenyérről. Olvassátok a témában a Tudatos Vásárló Magazin 20. számát! Ajánlott videó: A kenyér, ami elnyomja a párizsi ízét.  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében