A Tudatos Vásárló adatbázis élelmiszerek része segít, hogy megtaláld azokat az élelmiszereket, amelyek:
Nem tartalmaznak pálmaolajat vagy más, olajpálmából készült összetevőt.
A pálmaolajmentes termékek nem tartalmaz pálmaolajat vagy más, olajpálmából készült összetevőt, melyek előállítása veszélyezteti az élővilágot.
Összetevőik méltányos kereskedelemből származnak.
A méltányos kereskedelemből származó, fairtrade termékek összetevői bizonyos mértékben méltányos kereskedelemből származnak. A feltételek ellenőrzését független tanúsító szervezetek ellenőrzik a Fairtrade International szempontjai szerint.
Vegán minősítéssel rendelkeznek.
A brit Vegan Society vagy a svájci V-Label szempontjai szerint, független szereplők által minősített termék a gyártótól függetlenül.
Minősített biotermékek.
Biotermék az Európai Unió vagy a tagállamok által meghatározott szabályok szerint legalább 95%-ban bio összetevőket tartalmaz a termék.
Lindt Swiss Luxury Selection töltött csokibonbon kollekció 230 g
Cukor, Kakaóvaj, Kakaómassza, Mandula, Zsíros tejpor, Mogyoró, Sovány tejpor, Vízmentes tejzsír, Növényi zsírok (pálma, pálmamagzsír, shea, kókuszdió- és napraforgó különböző arányban), Laktóz, Édes sűrített tej, Cseresznyepálinka, Glükózszirup, Tejszín, Vaj, Búzaliszt, Emulgeálószer: szójalecitin, Nedvesítőszerek (szorbit, invertáz), Zsírszegény kakaópor, Tojásfehérje, Invertcukor, Rizsliszt, Búzakeményítő, Kávé, Árpamaláta kivonat, Kakaóbab, Narancshéj, Pisztácia, Aromák, Zselésítőanyag (gumiarábikum), Sárgabarackmag, Koncentrátumból nyert narancslé, Puffasztott rizs, Burgonyakeményítő, Fényezőanyagok (gumiarábikum, élelmiszerbevonat), Búzasikér, Dextróz, Színezékek (kurkumin, klorofillok és klorofillinek, szulfitos karamell, paprikakivonat, annatto és titán-dioxid), Búzamaláta, Módosított keményítő, Konyhasó, Maltodextrin, Stabilizátor: trifoszfátok, Tejfehérje, Térfogatnövelő szerek (nátrium-karbonátok, ammónium-karbonátok), Spenót-kivonat, Gyümölcs- és zöldségsűrítmény (sütőtök, alma), Árpamaláta, Étkezési sav (citromsav), A tejcsokoládéban kakaó-szárazanyag: legalább 31% , Az étcsokoládéban kakaó-szárazanyag: legalább 41%