fbpx

TCO

Értékelésünk: Keresd!
Címkézett termék szolgáltatás típusa: Elektronika, számítástechnika, Energia, Otthon és Iroda
Címke célja: biztonság, könyezetvédelem, társadalom
Itthon: párszor már találkoztunk vele itthon is
Tanúsító szervezet: tanúsító szervezetek listája

Svéd irodai dolgozók kezdeményezésére indult a TCO Development minősítő és címkézési program. Az irodisták felismerték, hogy az irodai elektronikai eszközök betegségek forrásai lehetnek, és jelentős környezetterhelést is okoznak, ezért olyan megoldást kerestek, amely egyszerre tájékoztatja a vásárlókat a lehetséges kockázatokról, és segíti a jobb választást. A TCO Development a Svéd Irodai Dolgozók Szövetségének tulajdonában lévő magánvállalat, a minősített márkák Magyarországon is kaphatók. A címke igazolja a számítógépek és kiegészítőik (pl. monitorok, nyomtatók), mobiltelefonok (pl. elektromágnesesség, zaj), ergonómiai kialakítását (pl. a szemproblémák, nyak- és hátfájás megelőzése), környezeti teljesítményét (pl. újrahasznosítás, ISO környezeti szabványnak való megfelelés, csökkentett nehézfém-használat a gyártás során) és energia hatékonyságát (pl. alacsony áramfogyasztás, energiatakarékos üzemmód). A termékeket laboratóriumi tesztekkel vizsgálják, és a TCO független szakértői is ellenőrzik ezeket, hogy a magánszemélyek és irodák a környezet és az egészség szempontjából is legmegfelelőbb munkakörnyezetet alakíthassanak ki.

A címke honlapján angolul, németül és svédül adatbázis érhető el, azokról a cégekről, akik használhatják a jelölést.

A TCO Development minősítő és címkézési programnak 2009 óta a fenntarthatóság áll a fókuszban. A TCO Certified címke ma már kifejezetten olyan IT termékeken található meg, amelynek gyártása, a használata és újrahasznosítása környezeti és társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos szempontok maximális figyelembe vételével történik.

Keresd a címkét monitorokon, notebookokon, tableteken, asztali számítógépeken, okostelefonokon, projektorokon és fejhallgatókon!

Kapcsolódó linkek

http://tcodevelopment.com/

    Iratkozz fel híreinkre!

    Tippek, tesztek, programok

    Megszakítás