Videók

Válassz kategóriát!

Friss tartalom

Ha a bolti eladó egy mobil applikáció volna [dán, angol feliratos]

Forbrugerrådet Tænk

Videó megtekintése

Egy rakás mobil applikáció kér hozzáférést különböző személyes adataidhoz, úgy mint: tartózkodási helyed, konakt lista, szöveges üzenetek. Hogyan reagálnál, ha a boltban az eladó ugyanígy tenne? Ha úgy, ahogy a videóban szereplő dán vásárlók, legközelebb akkor is gondolkodj el, amikor például egy zseblámpa applikáció ugyanilyen adatokat kér tőled, megadod az engedélyt?

Az ananász ára

Consumers International

Videó megtekintése

Tudtad hogy az ár, amit az ananászért fizetsz, hogyan oszlik meg azok között, akik az asztalodig eljuttatták? Aki az ültetvényeken dolgozik mindössze ennek 4%-ából kénytelen magát fenntartani. A Consumers International filmjéből megtudhatod, milyen a munkás élet Costa Ricában, milyen szociális és munkakörülmények jellemzőek, milyen károkat okoznak a felelőtlenül felhasznált vegyszerek. De a helyzet nem reménytelen, létezik kis léptékű termelés és fair trade ananász kereskedelem is. Ha megnézted a filmet, olvasd el cikkünket a témáról: Ananász: a munkásokat is fogyasztja

Nem menekülhetünk az okostelefonok elől!

Yukai Du

A kínai művész, Yukai Du Kiút című alkotása vizsgafilmnek készült. Azt mutatja be, hogyan uralja el a mai kor emberének életét az okostelefonokon zajló virtuális kommunikáció, mely elől nem tudunk elmenekülni.

Ne posztoljunk felelőtlenül!

NSPCC

Videó megtekintése
A szpot a Share aware kampány része, ami arra hívja fel a figyelmet, hogy jól fontolja meg mindenki, mielőtt valami személyes dolgot oszt meg a nagyközönséggel - még akkor is, ha azt hiszi, hogy valójában nem a nagyközönséggel, hanem csak egy emberrel osztotta azt meg.
 
Tanítsuk meg erre a gyerekeket, legyünk ebben is tudatosak!

Nehogy az ördög ülve találjon

szky

Ki emlékszik még a bolgárkertészekre? A II. világháborút követően a 80-as évekig döntő szerepük volt Budapest élelmezésében. A piacokon árult vegyszermentes termékeik biztosították a fővárosiak zöldség és gyümölcs ellátásának 80%-át. Hova tűntek, dolgoznak még most is?

Milyen mai helyi kezdeményezéseket találhatunk, például a Wekerletelepen, ahol az első ÖkoKörök egyike is futott? Ajánlott oldalak: Wekerlei Társaskör, Átalakuló Wekerle FB, Átalakuló Városok Mozgalom, Első Kis-Pesti Kert

Küszöbön a felújítás!

Energiaklub

Videó megtekintése

Tettetek már újévi fogadalmat? Ajánlatunk a következő: "Fogadom, hogy 2015-ben belevágok egy komplex lakásfelújításba, és azt úgy teszem, hogy előtte alaposan utánajárok a témának, energetikus véleményét is kikérem, hogy lássam, miként változik a lakásom energiatanúsítása. Ehhez például segítségül veszem a Küszöbön a felújítás! oldalt." Ha most még csak kisebb lépésekben szeretnétek haladni, járjatok ÖkoKörbe, ahol az energia témakörben ezekről a témákról is beszélgetünk! Ajánlott video: Így korszerűsítenek a magyarok

Wake Up Call [angol]

GaiaFoundationVideo

Videó megtekintése

Szuper animáció a fogyasztói társadalom problémáiról a Gaia Foundationtől. Ha neked sem tetszik, indulj egy jó sétára a vasárnap is nyitva tartó erdőkbe! Ajánlott video: Íme az Ember!

Segítő Vásárlás - Karácsony

Segítő Vásárlás

Videó megtekintése

Még az utolsó pillanatban keresed a tökéletes ajándékot? Vajon mitől az? Ha a Segítő Vásárlás védjeggyel ellátott termékeket választod, akkor megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató non-profit cégeket és dolgozóikat támogatod.

A 2010-ben az Emberi Erőforrások Minisztériuma által indította programot 2013-tól a Salva Vita Alapítvány koordinálja. A termékekkel való ismerkedéshez használd a cégeket bemutató listánkat, a termékkeresőt, vagy nézd meg a termékkatalógust!

Enni, de milyen áron?

TEDxYouth@Budapest

Videó megtekintése
Varga Judit az utóbbi öt év nagy részét önkéntesként töltötte: Magyarországtól az Egyesült Államokig különböző környezetvédelmi projektek megvalósításán dolgozott. Amit azonban valóban szeret, az az evés. E két kedvenc tevékenységét kombinálva, három barátjával 2012-ben életre hívta a Felelős Gasztrohős kezdeményezést, hogy közösen elterjesszék a fenntartható étkezés gondolatát hazánkban. Előadásában húslevesről, klímaváltozásról és élelmiszernek látszó tárgyakról mesél.
 
Egy gondolat az előadásból: "Abba sem gondolunk bele, hogyan lehet egy Ázsiából ide repített mangó olcsóbb, mint egy magyar őszibarack!" Mi tudjuk a választ, 4 részes cikksorozatunkból megtudhatjátok, honnan jön a mangó és milyen utat jár be Perutól a boltok polcáig!

Így néz ki a közösségi rendőrség [angol]

NationSwell

Videó megtekintése

"Ezek az emberek nem rosszak, csak szükségük van valakire, aki törődik velük, akivel beszélgethetnek, és esetleg segíthet kikerülni a jelen helyzetükből." - Steve Wick Houston PD, Homeless Outreach
Bizony, még a rendőrség is lehet közösségi! Így csinálja ezt a hajléktalanokkal foglalkozó osztály Houstonban.