Videók

Válassz kategóriát!

Friss tartalom

Az alma meséje

Tudatos Vásárló

Videó megtekintése

Köztudott, hogy a fejlődő országokból érkező banán és narancs előállítása rabszolgamunkával és jelentős környezetpusztítással jár. A magyarországi gyümölcsültetvényeken sem sokkal jobb a helyzet. Keresd a méltányos almát! http://tudatosvasarlo.hu/alma

Miből együnk biót?

Tudatos Vásárlók Egyesülete

Videó megtekintése

Melyek A legszennyezettebb zöldségek, gyümölcsök - miből vegyünk biót? A hatósági ellenőrzések alapján úgy tűnik, még mindig sok a vegyszerrel telített zöldség, gyümölcs. Ha biztosra akarunk menni, érdemes biót vagy megbízható termelőtől származót választani legalább a notóriusan szennyezett fajtákból, mint a saláta vagy a szőlő. Ajánlott videók: Egy év a kertben; Kórházi koszt másképp [angol]

Destiny Watford a Goldman Environmental Prize győztese 2016-ban [angol]

Goldman Environmental Prize

Videó megtekintése

Curtis Bayben találhatunk egy egészségügyi hulladék égetőművet, egy szén átrakót és egy sor vegyi üzemet, de ez a város Destiny Watford otthona is. A már meglévő szennyezők miatt a város már most is az legnagyobb légszennyezettségtől szenvedő terület az Egyesült Államokban. Ebben a környezetben kívánta 2012-ben az Energy Answers International az államok legnagyobb hulladék égető művét felépíteni. Az iskolájuktól alig egy mérföldre tervezett égetőmű, amely többek között évente mintegy 120 kg higanyt és 500 kg ólmot bocsáthatott volna ki, azonnal szemet szúrt Destinynek.

A félszeg 20 éves lány által alapított Free Your Voice megakadályozta ennek a tervnek a megvalósulását. Videónkból és ebből a kapcsolódó cikkből megtudhatod, hogyan kapta meg végül munkájáét Destiny a Goldman Environmental Prize díját, ami jelenleg a világ legjelentősebb megbecsülése környezetvédelmi aktivistáknak.

What A Wonderful World with David Attenborough [angol]

David Daniel Wouters

Videó megtekintése

Föld napjára ezt a gyönyörű videót küldjük. Néha jó egy kicsit lelassítani, hogy végiggondoljuk, milyen csodálatos helyen is élünk.

Oszkárként vagy Bélaként utaznál szívesebben?

Oszkár telekocsi

Videó megtekintése

Lássuk csak, milyen előnyei lehetnek a telekocsizásnak utasként: mobil aplikáción követhetjük, hol van a sofőrünk, mikor ér oda hozzánk, e közben rengeteg hasznos dolgot csinálhatunk még az indulásig. Az érkezéskor kényelmesen beszállunk a kocsiba és már indulhatunk is... Ajánlott cikk: Tele kocsi, fele költség: Oszkár telekocsi; Oszkározás: fenntarthatóbb és olcsóbb közlekedés

Eb aki a kanalát meg nem eszi! [angol]

The Better India

Videó megtekintése

Mátyás Király biztosan örülne ennek az újdonságnak, hiszen már ő megemlegette, amikor az öreg juhász azt mondta neki, Eb, aki a kanalát meg nem eszi.  Ha éppen nincs lehetőség fém evőeszközzel enni, a legrosszabb megoldás eldobható műanyag evőeszköz helyett készülhet az fából, vagy lebomló anyagból. De ennél is jobb, ha a rizsből és gabonából készült kanalakat választjuk, legalább is, ha Indiában járunk. Háromféle ízben kaphatók, választhatunk csípős, hagymás-paradicsomos, fokhagymás, gyömbéres vagy édes evőeszközt is. A Bakeys kanalainak szavatossága 3 év, de ha valakinek sem félretenni, sem megennie nincs kedve, az eszköz 4-5 nap alatt lebomlik. Ajánlott cikk: Edible cutlery company wants us to eat our way out of plastic pollution

Jane Goodall utazása [angol]

DocumentaryTrailers

Videó megtekintése

"Ha csakugyan akarsz valamit, keményen dolgozol, megragadod az alkalmat, és sohasem adod fel, akkor megtalálod az utadat." Jane Goodall ars poetica-ja ilyen egyszerű. Amikor 10 éves korában Afrikába akart menni, mindenki kinevette. Hogy jut el egy kislány, csak úgy Afrikába? Családja szegény volt, még egy kerékpárra sem tellett. Afrika akkoriban maga volt a Sötét Kontinens, nem sokat tudtak róla. És a lányok kétségkívül nem tesznek ilyen dolgokat, úgyhogy Jane édesanyja csak annyit mondott leánykájának: "Álmodj olyasmiről, amit elérhetsz". Tíz éves korában Jane Goodall nagyot álmodott, és már több mint 50 éve él együtt a csimpánzokkal. 2010-ben közel 28 országban járt nagykövetként, az állatok és gyermekek védelmében." Hosszú útjára mindig elkíséri kabala-kismajma, Mr. H, amit egy vak bűvésztől kapott és a reményt szimbolizálja.

A filmet beszélgetéssel egybekötött vetítésen megnézheted az Ökofilmklubban 2016. április 28-án, 19:00 órától az A38 hajón. Jane Goodall 2016. május 23-án ismét előadást tart Budapesten, A remény születése címmel.

Budapest Zöld utak

introblog.hu

Videó megtekintése

A Budapest Zöldutak csapata céljául tűzte ki, hogy a város legizgalmasabb önszerveződő közösségi kezdeményezéseit mutatja be az érdeklődőknek. Interaktív biciklitúrák során több helyre is ellátogatnak az arra vállalkozókkal, ahol az érdeklődők személyesen ismerkedhetnek meg közösségi kertek, termelői boltok vagy éppen egy nyitott bicikliműhely közösségének tagjaival.

Éljen jogával!

PocketTV

Videó megtekintése

A békéltető testületeket arra találták ki, hogy a bonyolult és sokszor hosszú bírósági macera helyett gyors és egyszerű eljárással vizsgálják ki fogyasztói panaszainkat. Ezt a panaszos fogyasztó és a bepanaszolt cég közötti békítéssel teszik, azaz egyezséget próbálnak meg létrehozni a két fél között. A békéltető testületi eljárás tehát gyors, egyszerű és legfőképp ingyenes.

Online vásárlással kapcsolatos fogyasztói jogok és vitarendezés kérdésében is jó helyen járunk a Budapesti Békéltető Testületnél. Vitás ügy esetén mindenképpen forduljunk békéltető testülethez, Hiszen A vállalkozásoknak kötelező részt venni a békéltető testületi ülésen, így minden bizonnyal megoldás születik a problémánkra. Nézd meg a 7 részes videó sorozat összes részét!

That Sugar Film [angol]

That Sugar Film

Videó megtekintése

Damon Gameau, ausztrál tévés színész a That Sugar Film című dokumentumfilmjében arra vállalkozott, hogy hatvan napon keresztül kizárólag egészségesként hirdetett, alacsony zsírtartalmú, ellenben rengeteg cukrot tartalmazó ételen él. A végeredmény katasztrofális egészségügyi állapot lett Damon számára, viszont nekünk nézőknek egy szórakoztató, de tanulságos utazás, ami során kiderül a keserű igazság az egészségesnek mondott félkész élelmiszerekről, valamint azt is megtudjuk, hogy a ’light’ nem biztos, hogy valóban könnyű. A filmet megnézheted Tudatos Vásárló Kedvezménykártya elfogadóhelyünkön, a Szatyorboltban: 2016. április 11. Szatyor Filmklub - That Sugar Film. Ajánlott videó: És a Te szatyrodban mi van?; Az igazi jegesmedvék [angol]  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében