fbpx

KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS

Ne maradj ki a jóból, légy a részese!

A gazdaságtól az asztalomig

A gazdaságtól az asztalomig

Munkatársunk, a Birs zöldségközösség tagja bemutatja, hogy néz ki egy zöldségátadós nap, milyen a zöldségátvétel percről-percre: a gazdaságtól az asztalomig. Mit csinál a fogyasztó és a gazda, na és mi történik a zöldséggel egy nap alatt? Képes riportunk következik. Ha többet szeretnél tudni, kövesd a közösségi mezőgazdálkodásról szóló híreinket!

Miből vegyünk biót? [angol]

Miből vegyünk biót? [angol]

Zöldségenként, gyümölcsönként változik, mennyi vegyszermaradékra számíthatunk a hagyományosan termelt élelmiszerekben. Van, amiből felesleges, de van, amiből szinte elengedhetetlen biót venni. Azt, hogy miből érdemes bio minőségű élelmiszert venni, hogy biztosan ne legyen vegyszerezett az élelmiszerünk, magyarul már megmutattuk. Most ismerjétek meg a Consumer Report információs filmjét arról a témáról: miből vegyünk biót. Vegyétek figyelembe, hogy […]

Miből együnk biót?

Miből együnk biót?

Melyek A legszennyezettebb zöldségek, gyümölcsök – miből vegyünk biót? A hatósági ellenőrzések alapján úgy tűnik, még mindig sok a vegyszerrel telített zöldség, gyümölcs. Ha biztosra akarunk menni, érdemes biót vagy megbízható termelőtől származót választani legalább a notóriusan szennyezett fajtákból, mint a saláta vagy a szőlő. Ajánlott videók: Egy év a kertben; Kórházi koszt másképp [angol]

Légy a részese! Kisfilm a közösségi mezőgazdálkodásról

Légy a részese! Kisfilm a közösségi mezőgazdálkodásról

A közösségi mezőgazdálkodás a gazdák és fogyasztóik közvetlen kapcsolatán, hosszú távú elköteleződésén és partnerségén alapuló gazdálkodási forma. Európában és Magyarországon is egyre több ilyen közösség alakul, hiszen a partnerségnek köszönhetően a gazdálkodók biztos megélhetéshez, a vásárlók pedig jó minőségű élelmiszerhez jutnak. További információkat a közösségi mezőgazdálkodásról szóló oldalunkon találsz.

Közösségi mezőgazdálkodási modellek [angol]

Közösségi mezőgazdálkodási modellek [angol]

A Wageningen UR 5 üzleti modellt fejlesztett ki a “városi mezőgazdaság” működtetésére, fejlesztésére. Olvass többet nálunk a közösségi mezőgazdálkodásról!