Kézműves, kézmíves

Értékelésünk: Keresd!

Címkézett termék, szolgáltatás típusa:
Étel-ital

Címke célja: társadalom, biztonság

Itthon: rendszeresen látjuk

Nem tanúsított

Kézműves/kézmíves élelmiszernek nevezhető az az egyedi jelleggel bíró termék, amelynek előállítása során a különös gondosság, a „mívesség”, a kézzel végzett és a szaktudás által irányított munkafolyamat dominál. Kézműves terméket elsősorban kézi technológiával állítanak elő. Egyes munkafolyamatok gépesíthetők, azonban az előállításnak a közvetlen emberi irányításon és a kézi munkavégzésen, emberi erőfeszítésen, tapasztalaton kell alapulnia.
 
A jelölés csak olyan termékre használható, amely a meghatározott állami és ágazati szabályoknak szabályoknak megfelel, például kézműves élelmiszer előállításához nem használható pótanyag, ízfokozó
 
A  használata előzetes vizsgálathoz, akkreditációhoz, azonban nem kötött, betartását az általános hatósági ellenőrzések biztosíthatják.
 
A feliratnak önmagában nincs környezeti üzenete, azonban egyes termékeknek lehet ilyen relevanciája.
 


  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében