fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Zuhanyozz, mint a nagyapád! Indul az Öko-zuhanyozás kihívás

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.
öko-zuhanyozás kihívás közösségi teszt

Ha kevesebb műanyaghulladékot akarunk termelni, a fürdőszoba, azon belül a tusoló a legalkalmasabb hely arra, hogy csökkentsük a flakonok mennyiségét. Mi kell a tisztálkodáshoz? A nagyapáink idejében ez még nem volt kérdés: szappan és víz! Csatlakozz hulladékmentes zuhanyozás kihívásunkhoz, próbáld ki velünk, milyen kevesebb tusfürdővel vagy Föld-barát szappannal tisztálkodni. Ha egyesületünk támogató tagja vagy szupertagja vagy, a  Zöldbolt szappanjait akár ajándékba is kaphatod!

Ha körülnézünk a lakásban egyértelmű, hogy a műanyag flakonok egyik legnagyobb gyűjtőhelye a zuhanyozó. Sampon, hajbalzsam, tusfürdő – mindezekből akár annyi, ahány családtag. Ha fürdés vagy zuhanyozás, akkor a boltban már emeljük is le a polcról a tusfürdőt. A reklámok és a termékek színes csomagolása gondoskodik róla, hogy ne is egy ilyen legyen otthon – férfias fekete a férfiaknak, pihepuha fehér a nőknek, rózsaszín-csillámos a kislányoknak, cápás-kalózos a kisfiúknak. A műanyag flakonos tusfürdő sokak számára egyértelmű, megkerülhetetlen választásnak tűnnek, pedig remek hulladékmentes alternatívája van: a szilárd szappan.

1% szja

Talán a reklámoknak tudható be az is, hogy míg zuhanyozáshoz, fürdéshez egyértelműen elterjedtebb a tusfürdő,  kézmosáshoz sokan továbbra is tömbszappant használunk. Azt, hogy mi a különbség a folyékony és a szilárd tömbszappanok között korábban itt részleteztük. Amikor megkérdeztünk Titeket, a több mint 1000 válaszadó 65%-a mondta magáról, hogy tömbszappant használ kézmosáshoz. Egyértelmű, hogy a szappan környezetvédelmi szempontból jobb választás, miért lenne ez másként, ha nem kézmosásról, hanem fürdésről, tusolásról van szó?

A tömbszappan vagy a folyékony a környezetbarát választás?

Tudatos Vásárlók Egyesületénél hiszünk abban, hogy akár egyetlen szokásunk környezetbarát újragondolásával és megváltoztatásával rengeteget tehetünk egy fenntarthatóbb világ kialakításáért. Teszteltük már követőinkkel az öko-mosást, az öko-mosogatást, öko-hajmosást és a zero waste mosogatási eszközöket is.

2021 első kihívásában fókuszban a zuhanykabin

Amellett, hogy a csomagolásmentes, szappanos tisztálkodás fenntarthatóbb, szeretnénk kideríteni, hogy mennyire fogyasztóbarát megoldás!

Hogy ezt megtudjuk, támogató tagjainkkal és közösségünkkel együtt idei első közösségi kihívásunkban a szappanos tisztálkodást teszteljük. A tesztben résztvevő

tagjaink és szupertagjaink közül 20-an ajándékként kapják a termékeket, de a kihíváshoz máshogy is csatlakozhattok.

Ha részt szeretnél venni az egy hónapos Öko-zuhanyozás kihívásunkban, válassz egyet a következő vállalások közül:

1. Csökkentsd a mennyiséget!

Ha nincs kedved új terméket kipróbálni, sőt, igazából a szappanhoz sem, akkor a hulladékmentes zuhanyozás kihíváskihívás Neked való! Egyszerűen csak csökkentsd a tusfürdőd mennyiségét: ha eddig diónyit használtál, önt mogyorónyit, ha eddig ennyit, önts borsónyit a tenyeredbe!

2. Próbáld ki a szappant!

A tömbszappan környezetbarát megoldás, mivel nem műanyagflakonban, hanem leggyakrabban minimális papírcsomagolásban kapható. Szappanból ma már kapható kifejezetten öko, azaz pálmaolajmentes, vegán és környezetbarát csomagolású változat.

A kihívásban részt vevő támogató és szupertagjaink között 20 hazai márkájú tömbszappant osztunk ki a Zöldbolt jóvoltából.

Ha már tagunk vagy és jelentkeznél:

Olyan tagjaink/szupertagjaink jelentkezését várjuk, akik vállalják, hogy 1 hónapon át használják az általunk küldött szappant, és a 3. hét végén kitöltenek egy kérdőívet a tapasztalataikról.

Ízlésedtől függően 2 féle Föld-barát – pálmaolajmentes, állatkísérlet-mentes, hazai, vegán, lebomló csomagolású – szilárd szappanra jelentkezhetsz:

öko-zuhanyozás kihívás közösségi teszt Serafim szappan

a.) Serafim Extra szűz olívaolaj szappan – száraz, érzékeny bőrre. A hidegen sajtolt, E vitaminban és antioxidánsokban gazdag extra szűz olívaolaj selymesíti és finoman ápolja a bőrt. Illatmentes és visszafogottan habzó szappan, amely arcmosáshoz és kisgyermekek fürdetésére is használható.

öko-zuhanyozás kihívás közösségi teszt Serafim szappan

b.) Serafim Levendulás sheavajas szappan – A levendula illata kivételesen nyugtató és frissítő. Illóolaja a hagyományos orvoslás szerint csillapítja a fájdalmakat és hathatós segítség a kimerültség ellen. A shea vaj ápolja a száraz bőrt, és segít megőrizni annak egészségét.

A tesztelőket a jelentkező tagjaink közül sorsoljuk ki, telefonon vesszük fel a kapcsolatot a nyertesekkel.

Ha még nem vagy tagunk, de szeretnél az lenni és tesztelni:

Jelentkezz gyorsan támogató tagunknak! Támogató tagunkként meghívunk exkluzív rendezvényeinkre, ajándék termékekkel vehetsz részt további tagi tesztjeinkben. Emellett megkapod Tudatos Vásárló Kedvezménykártyádat, amellyel több mint 60 helyen kedvezményesen vásárolhatsz. A TVE-tagság egy teljes évre mindössze 3000 forint.

Itt tudsz jelentkezni tagnak/szupertagnak  >>

Ha nem vagy tagunk, de szívesen beszállnál a kihívásunkba:

Nagy örömmel várjuk jelentezésed akkor is, ha nem vagy tagunk, de velünk tartanál. Csatlakozhatsz úgy is, ha most, velünk együtt váltasz zöldebb fokozatra a tisztálkodási rutinodban, és akkor is, ha már korábban is a fent legírt megoldások egyikét használtad, és most szívesen megosztanád tapasztalataidat a Tudatos Vásárlók közösségével.

A feladatod ennyi:

1. Válassz egyet a fent leírt 2 vállalás közül (1. a tusfürdő mennyiségének csökkentése, 2. szilárd szappan).

2. Egy hónapon át csak így tisztálkodj.

3. Az egy hónap elteltével küldd vissza nekünk a tőlünk érkező kérdőívet a tapasztalataidról kitöltve.

A kihívás után a bejött eredményeket összesítjük és publikáljuk, hogy minden olvasónk megtudja, milyen lehetőségek állnak előttünk az öko-tusolás terén.

Itt tudsz jelentkezni a kihívásra ↓↓↓


FV-19 pályázat logoEz a tartalom az Innovációs és Technológiai Minisztérium FV-I-20/C jelű pályázata támogatásával készült.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Ne dőlj be a zöldre festési praktikáknak és a hangzatos marketing szövegeknek! Összegyűjtöttünk néhány tipikus ál-zöld állítást, amik mögött a leggyakrabban nem áll valós fenntarthatósági törekvés. Pörgesd végig, kerüld el őket Te is. Nem igazán tiszta számodra, mit tekinthetünk zöldre festésnek? Itt leírtuk, mi az a greenwashing, a zöldre festés, és mi a baj vele?, itt […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok