fbpx
öko-zuhanyozás kihívás közösségi teszt

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Zuhanyozz, mint a nagyapád! Indul az Öko-zuhanyozás kihívás

Ha kevesebb műanyaghulladékot akarunk termelni, a fürdőszoba, azon belül a tusoló a legalkalmasabb hely arra, hogy csökkentsük a flakonok mennyiségét. Mi kell a tisztálkodáshoz? A nagyapáink idejében ez még nem volt kérdés: szappan és víz! Csatlakozz hulladékmentes zuhanyozás kihívásunkhoz, próbáld ki velünk, milyen kevesebb tusfürdővel vagy Föld-barát szappannal tisztálkodni. Ha egyesületünk támogató tagja vagy szupertagja vagy, a  Zöldbolt szappanjait akár ajándékba is kaphatod!

Ha körülnézünk a lakásban egyértelmű, hogy a műanyag flakonok egyik legnagyobb gyűjtőhelye a zuhanyozó. Sampon, hajbalzsam, tusfürdő – mindezekből akár annyi, ahány családtag. Ha fürdés vagy zuhanyozás, akkor a boltban már emeljük is le a polcról a tusfürdőt. A reklámok és a termékek színes csomagolása gondoskodik róla, hogy ne is egy ilyen legyen otthon – férfias fekete a férfiaknak, pihepuha fehér a nőknek, rózsaszín-csillámos a kislányoknak, cápás-kalózos a kisfiúknak. A műanyag flakonos tusfürdő sokak számára egyértelmű, megkerülhetetlen választásnak tűnnek, pedig remek hulladékmentes alternatívája van: a szilárd szappan.

1% szja

Talán a reklámoknak tudható be az is, hogy míg zuhanyozáshoz, fürdéshez egyértelműen elterjedtebb a tusfürdő,  kézmosáshoz sokan továbbra is tömbszappant használunk. Azt, hogy mi a különbség a folyékony és a szilárd tömbszappanok között korábban itt részleteztük. Amikor megkérdeztünk Titeket, a több mint 1000 válaszadó 65%-a mondta magáról, hogy tömbszappant használ kézmosáshoz. Egyértelmű, hogy a szappan környezetvédelmi szempontból jobb választás, miért lenne ez másként, ha nem kézmosásról, hanem fürdésről, tusolásról van szó?

A tömbszappan vagy a folyékony a környezetbarát választás?

Tudatos Vásárlók Egyesületénél hiszünk abban, hogy akár egyetlen szokásunk környezetbarát újragondolásával és megváltoztatásával rengeteget tehetünk egy fenntarthatóbb világ kialakításáért. Teszteltük már követőinkkel az öko-mosást, az öko-mosogatást, öko-hajmosást és a zero waste mosogatási eszközöket is.

2021 első kihívásában fókuszban a zuhanykabin

Amellett, hogy a csomagolásmentes, szappanos tisztálkodás fenntarthatóbb, szeretnénk kideríteni, hogy mennyire fogyasztóbarát megoldás!

Hogy ezt megtudjuk, támogató tagjainkkal és közösségünkkel együtt idei első közösségi kihívásunkban a szappanos tisztálkodást teszteljük. A tesztben résztvevő

tagjaink és szupertagjaink közül 20-an ajándékként kapják a termékeket, de a kihíváshoz máshogy is csatlakozhattok.

Ha részt szeretnél venni az egy hónapos Öko-zuhanyozás kihívásunkban, válassz egyet a következő vállalások közül:

1. Csökkentsd a mennyiséget!

Ha nincs kedved új terméket kipróbálni, sőt, igazából a szappanhoz sem, akkor a hulladékmentes zuhanyozás kihíváskihívás Neked való! Egyszerűen csak csökkentsd a tusfürdőd mennyiségét: ha eddig diónyit használtál, önt mogyorónyit, ha eddig ennyit, önts borsónyit a tenyeredbe!

2. Próbáld ki a szappant!

A tömbszappan környezetbarát megoldás, mivel nem műanyagflakonban, hanem leggyakrabban minimális papírcsomagolásban kapható. Szappanból ma már kapható kifejezetten öko, azaz pálmaolajmentes, vegán és környezetbarát csomagolású változat.

A kihívásban részt vevő támogató és szupertagjaink között 20 hazai márkájú tömbszappant osztunk ki a Zöldbolt jóvoltából.

Ha már tagunk vagy és jelentkeznél:

Olyan tagjaink/szupertagjaink jelentkezését várjuk, akik vállalják, hogy 1 hónapon át használják az általunk küldött szappant, és a 3. hét végén kitöltenek egy kérdőívet a tapasztalataikról.

Ízlésedtől függően 2 féle Föld-barát – pálmaolajmentes, állatkísérlet-mentes, hazai, vegán, lebomló csomagolású – szilárd szappanra jelentkezhetsz:

öko-zuhanyozás kihívás közösségi teszt Serafim szappan

a.) Serafim Extra szűz olívaolaj szappan – száraz, érzékeny bőrre. A hidegen sajtolt, E vitaminban és antioxidánsokban gazdag extra szűz olívaolaj selymesíti és finoman ápolja a bőrt. Illatmentes és visszafogottan habzó szappan, amely arcmosáshoz és kisgyermekek fürdetésére is használható.

öko-zuhanyozás kihívás közösségi teszt Serafim szappan

b.) Serafim Levendulás sheavajas szappan – A levendula illata kivételesen nyugtató és frissítő. Illóolaja a hagyományos orvoslás szerint csillapítja a fájdalmakat és hathatós segítség a kimerültség ellen. A shea vaj ápolja a száraz bőrt, és segít megőrizni annak egészségét.

A tesztelőket a jelentkező tagjaink közül sorsoljuk ki, telefonon vesszük fel a kapcsolatot a nyertesekkel.

Ha még nem vagy tagunk, de szeretnél az lenni és tesztelni:

Jelentkezz gyorsan támogató tagunknak! Támogató tagunkként meghívunk exkluzív rendezvényeinkre, ajándék termékekkel vehetsz részt további tagi tesztjeinkben. Emellett megkapod Tudatos Vásárló Kedvezménykártyádat, amellyel több mint 60 helyen kedvezményesen vásárolhatsz. A TVE-tagság egy teljes évre mindössze 3000 forint.

Itt tudsz jelentkezni tagnak/szupertagnak  >>

Ha nem vagy tagunk, de szívesen beszállnál a kihívásunkba:

Nagy örömmel várjuk jelentezésed akkor is, ha nem vagy tagunk, de velünk tartanál. Csatlakozhatsz úgy is, ha most, velünk együtt váltasz zöldebb fokozatra a tisztálkodási rutinodban, és akkor is, ha már korábban is a fent legírt megoldások egyikét használtad, és most szívesen megosztanád tapasztalataidat a Tudatos Vásárlók közösségével.

A feladatod ennyi:

1. Válassz egyet a fent leírt 2 vállalás közül (1. a tusfürdő mennyiségének csökkentése, 2. szilárd szappan).

2. Egy hónapon át csak így tisztálkodj.

3. Az egy hónap elteltével küldd vissza nekünk a tőlünk érkező kérdőívet a tapasztalataidról kitöltve.

A kihívás után a bejött eredményeket összesítjük és publikáljuk, hogy minden olvasónk megtudja, milyen lehetőségek állnak előttünk az öko-tusolás terén.

Itt tudsz jelentkezni a kihívásra ↓↓↓


FV-19 pályázat logoEz a tartalom az Innovációs és Technológiai Minisztérium FV-I-20/C jelű pályázata támogatásával készült.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás