fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

A webáruház visszatérítési kötelezettsége

 
A webáruház 30 napra vállalja a vételár visszafizetését. Nem lassú ez egy kicsit? De – és nem is szabályos.

 

 

2014 nyaráig netes vásárláskor a fogyasztóknak nyolc munkanap állt rendelkezésre az indoklás nélküli elállásra, és a webáruházaknak 30 napjuk volt arra, hogy visszafizessék a vételárat. Az új kormányrendelet értelmében a fogyasztóként már 14 naptári napunk van az elállási nyilatkozat megtételére. A webáruházaknak szintén 14 naptári napjuk van a nyilatkozat megérkezését követően arra, hogy a vételárat visszautalják.

 

Ennek ellenére sok webáruház még mindig 30 napos vételár visszafizetési időtartamot tüntet fel a honlapján. A Fogyasztó Barát szerint azonban tudatos vásárlóként (is) ragaszkodni kell a 14 napos pénzvisszafizetéshez a kormányrendelet alapján.

 

A vételár mellett a kiszállítás költsége is visszajár elállás esetén, de a fogyasztó viseli a visszaküldés költségét!

 

Jogszerű elállás esetén nem csak a vételár, hanem a fogyasztó által megfizetett kiszállítási díj is teljes egészében visszajár, a termék visszaküldésének költségét viszont a vevő viseli elállás esetén!

 

Legközelebb azt nézzük meg, hogy milyen módon köteles a webáruház a vételárat és a kiszállítási díjat visszatéríteni.

 

A vonatkozó jogszabály a 45/2014. kormányrendelet 23. §; 24. § (2) bekezdés

 

Sorozatunkban a Jutasa Kft. képregényének segítségével mutatjuk be a fontos fogyasztói jogokat.

 

 

 

 

Tetszett a cikk? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

 

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás