alap kinézet

Videók

System Messages

Videók » Pénzügy

Tudatos Vásárló Piaci jelentés - Bankolás, bojkott

Tudatos Vásárlók Egyesülete

Kialakulóban van egy olyan réteg, amely a fogyasztásból fakadó problémákat és annak következményeit felismerve szívesen áldoz egy fenntarthatóbb világra és csökkenteni kívánja az ökológiai lábnyomát. Itt a bizonyíték, hogy a pénzünk szavazat. A 2017-ben először megjelenő Európában egyedülálló Tudatos Vásárló Piaci Jelentés azoknak a naponta meghozott vásárlói döntéseknek a piaci értékét becsüli meg, amelyekkel a fogyasztók egy fenntarthatóbb és méltányosabb világra szavaznak. A jelentést a Tudatos Vásárlók Egyesülete, a Gfk és Magnet Bank készítette.

Lássuk mi a helyzet a bankolás és a bojkott témakörében!

Tudatos Vásárló Piaci Jelentés 2014-2016

Tudatos Vásárlók Egyesülete

Kialakulóban van egy olyan réteg, amely a fogyasztásból fakadó problémákat és annak következményeit felismerve szívesen áldoz egy fenntarthatóbb világra és csökkenteni kívánja az ökológiai lábnyomát. Itt a bizonyíték, hogy a pénzünk szavazat. A 2017-ben először megjelenő Európában egyedülálló Tudatos Vásárló Piaci Jelentés azoknak a naponta meghozott vásárlói döntéseknek a piaci értékét becsüli meg, amelyekkel a fogyasztók egy fenntarthatóbb és méltányosabb világra szavaznak. A jelentést a Tudatos Vásárlók Egyesülete, a GfK és MagNet Bank készítette.

Üvegfalu?! - Az meg mi?

eDemokrácia Műhely

Mi az a kötelező közzététel? Milyen jogszabály az, amit az önkörmányzatok 83%-a nem tart be? Van aki mégis betartja, hogyan? Létezik Magyarországon korrupciómentes, átlátható önkormányzt? Ismerd meg az Üvegfalut! Ajánlott videó: "A nyilvánosság véd" - Üvegfalu-portál bemutató fórum Pázmándon

Gondolkodj közösségben!

MagNet Magyar Közösségi Bank

Neked mi a társadalmi szívügyed? A MagNet Bank segítő bankkártyájával több száz civil szervezet közül választhatsz, akiket a kártyás költéseid után a bank saját nyereségéből támogat. Ha a MagNet ügyfele vagy és rendelkezel bankkártyával, a NetBankban válaszd ki a Segítő bankkártya Program menüpontot és jelöld ki az általad támogatni kívánt civil szervezetet. Ez után a bank automatikusan elutalja a támogatási összeget, mely a NetBankban követhető.

Méltányos kereskedelem és etikus befektetés [angol, feliratos]

Györgyi Újszászi

Fair trade, méltányos kereskedelem, etikus bank, etikus befektetés. Mit jelentenek ezek a kifejezések, és hogyan függnek össze? Van a közeledben olyan bank, ami ilyen szolgáltatásokat nyújt? A jó hír, van: MagNet Bank. A PRICE Project segít megtalálni a többi választ is. A projekt magyar partnere a Védegylet. Ajánlott videók: Miért a MagNet? Az ügyfelek elárulják!; Global Alliance for Banking on Values [német, angol felirat]; Follow the Frog [angol]

Farmers Market Nutrition Program [angol]

GrowNY

Az FNMP egy jegy rendszer. A rendszerben megkapott helyi (New York City) pénzt a háziasszonyok csak a helyi termelői piacon költhetik el friss és helyben megtermelt termékekre. Ajánlott oldal: Grow NYC, Ajánlott video: Boone St. Farms [angol]

Global Alliance for Banking on Values [német, angol felirat]

GLS Bank

A 2013-as GABV konferencia előtt megkérdezték az utca emberét Berlinben, tudja-e, mit csinál bankja a befektetett pénzével, tudja-e mit jelent az etikus bankolás? Ajánlott link: Global Alliance for Banking on Values; Ajánlott video: Méltányos kereskedelem és etikus befektetés [angol, feliratos]; Miért a MagNet? Az ügyfelek elárulják!

Miért a MagNet? Az ügyfelek elárulják!

MagNet Magyar Közösségi Bank

A MagNet Bank kártyafrissítő napján befüvesítette az Astoriát, koktéllal, cserepes mentával, jóga órával várta az ügyfeleit, akik elmondják, miért a közösségi banknál bankolnak. Újdonság, hogy a KAP programot kiterjesztették a kártyahasználatra is. A helyett, hogy magadnak harácsolnál össze még több pénzt, a kártyás vásárlásaid után számított bizonyos összeggel az általad választott civil szervezetet támogathatod. Ajánlott video: Global Alliance for Banking on Values [német, angol felirat]; Méltányos kereskedelem és etikus befektetés [angol, feliratos]

MagNet Magyar Közösségi Bank

Invitel

Mit jelenthet a bank szektorban a fenntarthatóság? Lehet egy bank profitoptimalizált, profit orientált helyett? Beleszólhatsz a profit felosztásába és abba, milyen módon helyezi ki hitelként a bank a Te betétedet? Mitől közösségi egy bank? Válaszok a videóban. Ajánlott link: MagNet Bank; Ajánlott video: Méltányos kereskedelem és etikus befektetés [angol, feliratos]; Miért a MagNet? Az ügyfelek elárulják!Global Alliance for Banking on Values [német, angol felirat]

Hitelkártya használat

PSZÁF

A hitelkártya-használat főbb jellemzői, amikre érdemes odafigyelni! A PSZÁF pénzügyi tájékozottságot, tudatosságot növelő kisfilmjei fontos fogyasztóvédelmi információkkal szolgálnak az érdeklődők számára.

A hitelek ára

PSZÁF

A jelzáloghitelezés új szabályairól, a hitelek árazásáról. A PSZÁF pénzügyi tájékozottságot, tudatosságot növelő kisfilmjei fontos fogyasztóvédelmi információkkal szolgálnak az érdeklődők számára.

Devizahitel törlesztés

PSZÁF

Lehetőségek devizahitel törlesztési nehézségek esetén, az állami árfolyamgát rendszere. A PSZÁF pénzügyi tájékozottságot, tudatosságot növelő kisfilmjei fontos fogyasztóvédelmi információkkal szolgálnak az érdeklődők számára.

A pénztelenség története

Annie Leonard

"A Tárgyaink története" legújabb része a pénztelenség kérdését járja körül, a kormányzati kiadások tiszta és környezezetbarát megoldások irányába való átcsoportosítására szólít fel.

A magyar felirat a videó alatti CC gomb benyomásával kapcsolható be.

Magyar szöveg: Diverziti Egyesület

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében

Smink